Gå till huvudinnehållet

Skogslind 'Greenspire' Goliat 8-10 cm

Skogslind är ett storvuxet ädellövträd med ett högt kulturhistoriskt värde i Sverige. Lindens största prakt är den ståtliga kronan som är bred och trubbigt konformad.

Egenskaper

Skogslind ”Greenspire” är ett underbart träd för stora ytor eller solitärplatser för att skapa historiska frodiga miljöer. Bladen är friskt blågröna hjärtformade och små vilket gör att de prasslar fint i vinden och på försommaren slår väldoftande små gulgröna blommor ut som kan ge god smak till honung.

Alléträdet är uppkvistat till en hög stam på ca 180-220 cm och har en utvecklad krona.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Latinskt namn: Tilia cordata Greenspire

Typ: Alléträd 

Utförande: Barrot 

Uppskattad leveranshöjd: 3-4 m

Höjd vuxen: 15-18 m 

Bredd vuxen: 8-10 m 

Färg lövverk: Mörkgrönt/ljusgrön undersida

Höstfärg: Gyllengul

Blomningstid: Juni-juli

Blomningsfärg: Gulvit

Trivs bäst i: Sol

Beskärningsperiod: Juli-september 

Jordmån: Väldränerad, näringsrik

Zon: 1-4

Alléträd odlas på vad som kallas högstam som har ett mått på ca 180-220 cm. När träden odlas grävs de med jämna mellanrum upp och beskärs både uppe och nere för att de ska bli hanterbara. Detta gör att träd med en stamomkrets på 6-8 cm upp till 12-14 cm har ungefär lika höjd vid leverans.

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.  

Omnia garden

Vackra levande växter med allt från jordgubbsplantor till stora träd med leverans hela vägen hem till din dörr!