Gå till huvudinnehållet
Tänk på att potatisar inte mår bra av att frysa eller bli alldeles för varma, hämta gärna ditt paket på utlämningsstället eller i butiken så fort som möjligt.

Sättpotatis LPM Odla Hemma Trädgård, 2,5 kg

Odla Hemma Trädgård innehåller sorten Tinca som är en välsmakande och tålig potatissort som passar väldigt bra för odling i trädgården.

Egenskaper

Potatissorten Tinca går att odla ekologiskt och kräver inte mer än lite näring, jämn bevattning och en gnutta kärlek för att ge fin och god skörd. Potatisen har fast kokegenskap, gult skal och kött och skördas under sommaren.

Skalfärg: Gul

Köttfärg: Gul

Knölform: Rundoval

Kokegenskap: Fastkokande

Växtnäring: Använd näringsberikad jord (exempelvis blomjord eller odlingsjord) eller göd jorden med exempelvis lite växtnäring inför sättning. Tänk på innehållet om du vill odla ekologiskt.

Bevattning: Första bevattningen ska vara genomförd före knölsättningen. Det är viktigt att vidhålla en jämn fuktighet under hela odlingsperioden, speciellt när plantan sätter nya knölar.

Sättning: Förgro för bästa resultat, gärna i lådan. Sorten ska sättas i varm jord som håller minst 10°C. Då tillvaratas sortens förmåga att producera många jämnstora och välformade knölar.

Radavstånd: 70-80 cm

Sättavstånd: 20-25 cm

Sjukdomar: Tinca är resistent mot bladmögel och kräfta och är motståndskraftig mot skorv och rost samt nematoder Ro1.

LPM

LPM är Sveriges största aktör inom sättpotatis. Svensk sättpotatis av högsta kvalitet. De har ett brett utbud med allt från riktigt tidiga sorter till de du kan skörda långt in på hösten.