Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

R-Dress Hasselfors Dressjord 50L

Art.nr:1179945

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Mörk och näringsrik jord som används för snabb förbättring av trötta rabatter. Relativt tung jord med porös struktur som ger en mörk och ogräsfri yta. 
  • Tillför mull och bibehåller fukten
  • Tung jord med porös struktur
  • Ger en vacker mörk och ogräsfri yta
  • För trötta rabatter som vill ha en snabb förbättring
  • Ger ny växtkraft till gamla rabatter med perenner, buskar och träd
  • Räcker till 0,5-1m²

Produktdetaljer

R-dress från Hasselfors tillför rikligt med näring och mull vilket gynnar rotning och tillväxt och ger ny växtkraft till dina gamla rabatter med perenner, buskar och träd.

R-dress är enkel att använda. Lägg ett 5-10 cm tjockt lager ovanpå befintlig jord, det går bra att lägga den ovanpå gamla växtrester. R-dress ger en mörk och lucker jordyta fri från ogräs och fuktigheten bibehålls bättre i växtbädden. Dressning ger bäst effekt tidigt på våren och det är praktiskt att lägga ut den innan dina växter börjar komma upp. R-dress kan användas fram till och med juli månad, efter det bör växterna ges tid att invintra.

Jorden är kraftigt gödslad med en blandning av snabbverkande mineralgödsel och långtidsverkande naturgödsel och har ett extra tillskott av järn för krävande växter. Kombinationen av gödsel ger näring till växterna under hela växtsäsongen.

R-dress innehåller även ingrediensen Rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen som tillförts mer av för att främja friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas optimalt. Till nytta både för växten, miljön och dig.

En säck räcker till 0,5-1 kvm.

Sammansättning

Ljus och mörk torv, sand, bark, kalk, naturgödsel, mineralgödsel, Rotkraft

pH-värde: 5,5-6,5

Konduktivitet: 60 mS/m

Tillsatt näring per m3

Hönsgödsel 10 kg

NPK 11-5-18 mikro 1,6 kg

Järnsulfat 0,3 kg

Tillsatt mängd i mg/l

Kväve (N): 360

Fosfor (P): 80

Kalium (K): 410

Magnesium (Mg): 220

Kalcium (Ca): 300

Svavel (S): 210

Bor (B): 0,5

Koppar (Cu): 2,0

Järn (Fe): 75

Mangan (Mn): 25

Molybden (Mo): 0,7

Zink (Zn): 3,2

Hasselfors garden

Hasselfors är den största aktören i Östersjöregionen och är noga med att vara lyhörda för kunders och konsumenters behov. När du väljer Hasselfors kan du vara säker på att du får produkter för trädgård, krukor och trädgårdsland som är av absolut högsta kvalitet och kunnande.