Gå till huvudinnehållet

Planteringsjord Hasselfors P-Jord, 2250 l (Hemleverans, Helpall 45 säckar)

Hasselfors P-Jord är en mörk och myllig planteringsjord som passar till all slags plantering både inne och ute. En riktig klassiker i trädgårdssverige!Lossningshjälp med truck eller lastmaskin krävs.Priset gäller vid köp i e-handeln.  Mer

Art.nr : 1261779

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Planteringsjord Hasselfors P-Jord
P-jord är en planteringsjord från Hasselfors med bred användning. Jorden passar utmärkt till omskolning och vidareodling vid förökning med frön eller sticklingar och till vanliga krukväxter. Jorden är speciellt lämplig till växter med lång kulturtid och stort näringsbehov som till exempel pelargon och begonia. P-jord går även bra att använda som jordförbättring vid plantering av träd, buskar och perenner utomhus och det går bra att odla ätliga växter i den. En riktig klassiker i trädgårdssverige som passar till all slags plantering både inne och ute.

Jorden är mörk och myllig tack vare tillsats av en stor andel svarttorv som binder fukt och näring tills växterna behöver den. Jorden är medium gödslad med mineralgödsel som är lättillgängligt för att plantorna skall rota och växa till sig snabbt.

Planteringsjorden är kalkad till pH 6,0 och den är gödslad med mineralgödsel som innehåller all växtnäring, även mikronäring. P-jord innehåller även ingrediensen Rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen som tillförts mer av för att främja friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas optimalt. Till nytta både för växten, miljön och dig. 

Sammansättning
Ljus och mörk torv, sand, kalk, mineralgödsel, Rotkraft

Konduktivitet: 45 mS/m

Tillsatt näring per m3
NPK 14-7-15 mikro 1,5 kg
Mikronäring 0,05 kg

Tillsatt mängd i mg/l
Kväve (N): 240
Fosfor (F): 70
Kalium (K): 250
Magnesium (Mg): 200
Kalcium (Ca): 350
Svavel (S): 120
Bor (B): 0,5
Koppar (Cu): 1,7
Järn (Fe): 70
Mangan (Mn): 20
Molybden (Mo): 0,7
Zink (Zn): 4,0

Volym: 2250 liter (50 liter per säck)
Antal säckar: 45 stycken


Lossningshjälp krävs
Vid leverans av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.