Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Slipning av skär

Dela

Det är viktigt att underhålla sina skär till klippmaskiner. Därför erbjuder vi slipning av skär i alla våra butiker!

Klippmaskin och skär behöver underhåll och omvårdnad med jämna mellanrum. Det är viktigt att dina skär slipas regelbundet och att såväl skär som klippmaskin är väl rengjorda och smorda under- och efter varje klippning. Som en del av vårt tjänstekoncept Lantdjurshjälpen erbjuder vi dig som kund att lämna in dina skär i butik för slipning.

Slipning av skär

För att en klippmaskin ska hålla länge är det viktigt att underhålla sina skär regelbundet. Klippmaskinen bör alltid vara rengjord och smord då smuts och hår som samlas i motorn kan leda till motorhaveri och överhettning. Rengör därför motor och luftfilter efter varje klippning.

För att förlänga livslängden på dina skär är det också viktigt att olja in skären under- och efter varje klippning. Oljan förhindrar överhettning och onödigt slitage då den lägger sig som en hinna mellan skären. Tänk också på att förvara skär och klippmaskin torrt för att undvika rost. Förvara alltid väl rengjorda och lätt inoljade.

Slipa skär

Stålets kvalitet har stor betydelse för själva klippningen och huruvida de klipper jämnt och fint. Skär av god kvalitet avgör förstås hur ofta skäret behöver slipas, samt hur många gånger dina skär kan slipas innan du bör investera i ett nytt. Generellt kan man slipa ett skär 6-10 gånger, men också det beror på dess kvalitet. Det är alltid bättre att slipa ofta och lite än sällan och mycket. 

Lämna in dina skär för slipning

Det är inte helt enkelt att slipa skär på egen hand. Du behöver särskild utrustning avsedd för skärslipning – och slipningen är i sig ett hantverk som kräver precision och noggrannet. 

Detta gäller 

  • Lantdjurshjälpen erbjuder slipning av skär till klippmaskiner för smådjur/ häst/nöt samt får. (Fårskär skickas för slipning till extern leverantör).

  • Vi slipar inte kinatillverkade skär, fabrikatet Eidar eller skär som är skadade, gravrostade eller snedslitna. Vi slipar inte heller skär där ena skäret är ingjutet i plast.

  • Skären ska vara rengjorda vid inlämning. Det tillkommer annars en avgift på 99:- vid uthämtning.  

Priser

  • 249: - /skär
    Gäller vid inlämning av 1–3 skär
  • 199: - /skär
    Gäller vid inlämning av 4 skär eller fler

Varmt välkommen att lämna in dina skär för slipning i din närmsta Granngården-butik. För eventuella frågor, kontakta vår kundservice.

Hitta butik

Vad behöver du hjälp med?