Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Lagerhägg 'Etna' CO Stamhöjd 100-120cm 1-p

Art.nr:1266657

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
Lagerhägg Etna är ett tåligt och lättodlat litet träd med kompakt växtsätt och ett vintergrönt mörkgrönt bladverk med glansig och läderartad yta.

Produktdetaljer

Vintergröna växter är till fördel då de lyser upp när allt annat i trädgården vissnat ned. Dess blad är även fina att använda i till exempel kransar eller jularrangemang.

Skotten är ljusgröna på våren och lagerhäggen bildar snabbt ett tätt buskigt och frodigt bladverk som kan formklippas och får vita doftande blommor och senare svarta bär.

Lagerhägg Etna passar utmärkt som solitär eller i grupplantering och går bra att odlas i en stor kruka på balkong eller terrass. En härdig sort som klarar torra och blåsiga vintrar.

Latinskt namn: Prunus laurocerasus Etna
Krukstorlek: 22-27 cm
Typ: Prydnadsträd
Vuxen höjd: 1,2-1,6 m
Lövverk: Grönt
Blomning färg: Vit
Blomningstid: Maj
Trivs bäst: Sol/halvskugga
Jordmån: Väldränerade/näringsrik
Zon: 1-4
Beskärning: Vår eller april, aug

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.   

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!