Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Familj i skogen runt en braspanna från Espegard
Inspiration

Elda ute med braspanna

Dela

Finns det något mysigare och mer rogivande än att stilla blicka in i de värmande flammorna från en öppen eld? Med en braspanna kan du njuta av friluftskänsla och matlagning i din egen trädgård!

Trots att dagarna blir kortare och kvällarna kyligare finns det ingen anledning att lämna den friska luften och söka sig inomhus. Samla istället ihop några filtar och kuddar, tänd elden i braspannan och njut av ljudet av sprakande gnistor med hela familjen. 

Varför inte också laga kvällens middag över glöden?  Det finns dessutom en mängd smarta tillbehör som gör att du kan göra allt ifrån att koka kaffe, grädda våfflor till att poppa popcorn. Eller varför inte testa att grilla kanelbullar över den öppna elden?  

Familj runt en braspanna från Espegard

Snabbt, smidigt och stämningsfullt med braspanna

Att elda ute med en braspanna är både smidigt, enkelt och fantastiskt stämningsfullt. Det behöver inte alls vara ett sånt där projekt att planera för, allt du behöver är en braspanna, brasved och tändstickor. Du slår enkelt upp braspannan i trädgården, en godkänd allmän plats eller vid sommarstugan. Ta gärna med den på fiskeresan med kompisarna eller ha den som naturlig samlingspunkt när dagens jakt är över.

Vänner runt en braspanna från Espegard

En flicka vid en braspanna från Espegard

Tillbehör till braspanna Espergaard 

Braspanna Espegard Original har stor grillyta och kommer med galler i rostfritt stål, kedja för kaffekanna och har också en behållare under pannan som samlar ihop fett, aska och gnistor. Dessutom kan du köpa till kaffekanna till braspanna, soppgryta Espegard, ett våffeljärn i gjutjärn eller varför inte en popcorngryta som du hänger över den öppna elden. Garanterad succé för både vuxna och barn.

Tänk att laga till hela middagen i naturen och sedan avsluta kvällen med nygräddade våfflor och popcorn. Mysigare blir det inte! 

  • Brapsanna Espegard

    Säker eldning utomhus

    Braspannans justerbara ben gör att den är smidig att fälla ihop. Den står alltid stadigt på marken på både plana stenläggningen eller en sluttande plats vid strandbrynet eller campingen i skogen. Tar du med den ut i skogen riskerar du inte heller att lämna fula spår efter grillningen. Inte heller att spräcka stenhällar om du eldar på marken.

    Om marken är torr där du tänkt slå upp braspannan är det viktigt att säkerställa att inga gnistor sliter sig loss från brasan. Utöver kärlet som fångar upp gnistor undertill går det också att köpa till både gnistskydd, gnistgaller och gnistfångare för att vara helt säker när du eldar utomhus i naturen.

Läs också