Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Kruka IUS Carma Cylinder Grå Stor Ø42x40cm

Art.nr:1265275

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Fin cylinderformad utomhuskruka tillverkad av lera och cement, armerade med naturfiber, resultatet blir en stenliknande lätt men tålig kruka.
  • Storlek: Ø42x40cm
  • Frosttålig
  • Återvinningsbart material
  • Tips! Köp till innerkruka

Produktdetaljer

Den snygga cylinderformade utomhuskrukan Carma är tillverkad av lera och cement, armerade med naturfiber. Eftersom detta är naturmaterial kan krukorna absorbera vatten och vid skiftande väderlek kan vattnet frysa och frostsprängningar förekomma. För att minska frostskador och även fuktringar på trädäck rekommenderas att en distans på minst 1 cm placeras under krukorna så att luft har möjlighet att cirkulera.

När krukorna fylls med jord som fryser och expanderar på vintern så kan krukorna spricka. Detta gäller alla krukor oavsett material förutom järn och aluminiumkrukor och för att undvika detta rekommenderas att alltid komplettera ytterkrukan med en innerkruka med dräneringsfunktion som motverkar att jorden och växterna ligger direkt och trycker mot ytterkrukan. Innerkrukan är enkel att ta ut ur ytterkrukan om du vill flytta krukan och växten separat och dessutom blir jordåtgången mindre.

Krukan är frosttålig, men bör förvaras inomhus vintertid för att inte frysa sönder.

Mått: 42x40x42 cm

Vikt: 7 kg

IUS

IUS har ett brett sortiment av stilrena och moderna krukor för både inomhus och utomhusbruk, beroende på modell. Med sin igenkänningsbara snygga och stilrena betongliknande yta passar de väl in både i en traditionell inredning och ett mer sparsmakat uttryck. IUS innovation strävar mot ett mer hållbart samhälle.