Gå till huvudinnehållet

Kruka Carma Cylinder Stor

Fin cylinderformad utomhuskruka tillverkad av lera och cement, armerade med naturfiber. Krukan har en diameter på 42 cm och är 40 cm hög.Tips! Köp till innerkruka 

Egenskaper

Egenskaper för Kruka Carma Cylinder Liten 
Den snygga cylinderformade utomhuskrukan Carma är tillverkad av lera och cement, armerade med naturfiber. Eftersom detta är naturmaterial kan krukorna absorbera vatten och vid skiftande väderlek kan vattnet frysa och frostsprängningar förekomma. För att minska frostskador och även fuktringar på trädäck rekommenderas att en distans på minst 1 cm placeras under krukorna så att luft har möjlighet att cirkulera.

Då krukorna fylls med jord som fryser och expanderar på vintern så kan krukorna spricka. Detta gäller alla krukor oavsett material förutom järn och aluminiumkrukor och för att undvika detta rekommenderas att alltid komplettera ytterkrukan med en innerkruka med dräneringsfunktion som motverkar att jorden och växterna ligger direkt och trycker mot ytterkrukan. Innerkrukan är enkel att ta ut ur ytterkrukan om du vill flytta krukan och växten separat och dessutom blir jordåtgången mindre.

Mått: 42x40x42 cm 

Vikt: 7 kg