Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Julgran

köp julgran hos GranngårdenFå saker skapar den där magiska julstämningen som doften av julgranens barr.

En vacker, frisk julgran utsmyckad med julgranspynt och julgransbelysning ger myskänsla och tindrande ögon hos de flesta. Snart laddar vi upp med julgranar i alla våra butiker!

Välj en hållbart odlad julgran

Alla julgranar som säljs i våra butiker är hållbart odlade med EU-märkningen Responsible Trees®. Detta innebär att granarna är uppvuxna under miljömässigt och socialt ansvar. Responsible Trees® arbetar aktivt för att minimera miljöpåverkan, både i produktions- och transportled – med transparens genom hela trädets resa.

Kungsgran och Rödgran

I Granngårdens butiker har vi har både Kungsgran och Rödgran till extra bra klubbpris för dig som är kundklubbsmedlem!

Kungsgran

Kungsgranen är den lite flottare premiumvarianten av julgran och kallas ibland "Nordmansgran". Kungsgranen är lite tåligare och barrar mer sällan. Kungsgranarna i Granngårdens sortiment är 175-225 cm höga och är i princip doftfria.

Rödgran

Rödgranen har fått sitt namn från sin rödaktiga bark och finns mellan 175-200 cm i höjd. Rödgranen har också den klassiska grandoften som är synonymt med julgran.

Köpa julgranar hos Granngården

Vi på Granngårdens är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment av stora och mindre julgranar. I våra butiker finns traditionella Kungsgranar och Rödgranar att köpa som passar perfekt i hemmet. Självklart hjälper vi till att emballera granarna på plats i butiken.

Skötseltips för din julgran

Rätt skött håller båda typer av julgranar upp till en månad inomhus. Alla julgranar barrar lite oavsett skötsel, men vi har ett par tips för att minimera barrandet och se till att din julgran håller sig ståtlig över hela julen!

  • Gör ett nytt snitt! Precis som blommor behöver granen ett nytt snitt över stammen. På så sätt öppnas stammens ledningsbanor och granen får lättare att ta upp vattnet. Men spetsa inte stammen, det är mellan bark och ved som vattnet sugs upp.
  • Låt granen mellanlanda. Ställ granen i ett garage eller i ett uterum ungefär ett dygn innan du tar in den. Om den flyttas från minusgrader direkt till rumstemperatur blir den chockad av värmen.
  • Vattna rikligt! En ny gran är väldigt törstig så ge den rikligt med vatten i början. Rödgranen dricker ca två liter de två första dygnen. Kungsgranar kan behöva så mycket som fem liter på lika kort tid.

Julgransfot utomhus och inomhus

I Granngårdens sortiment online och i butik finns bland annat julgransfot för utomhus- och inomhusbruk. Alla våra julgransfötter har stabila konstruktioner som håller granarna raka och på plats. Smarta konstruktioner som pump-funktion gör det enkelt att sätta ner julgranen i julgransfoten.

Julgransbelysning

Välj bland olika sorters julbelysning för utomhus- och inomhusanvändning för att få till en komplett julgran. Granngårdens julgransljus kommer från välkända varumärken och har miljövänliga och energisnåla LED-lampor. LED-lamporna blir inte varma som traditionella glödlampor och försäkrar att julpynt eller granbarr inte bränns och utgör en brandrisk, tryggt och säkert. Självklart för både julgransbelysning för utomhus- och inomhusbruk.

Julgranspynt från naturen

Med få medel kan du enkelt få till en vackert dekorerad gran med pynt från naturen. Det är bara fantasin som sätter gränser! Kottar faller hela året från gran, tall och lärkträd och kan arrangeras på olika sätt. Samla ihop en bunt nästa gång du promenerar i skogen och spraya med konstsnö, alternativt en sprayfärg i guld eller silver, du kan också limma fast pärlor på kottarna. Sedan är det bara att hänga upp kottarna i julgranen för en magisk vinterkänsla. När du ändå är ute i skogen kan du passa på att plocka lite mossa, denna kan du sedan använda som dekoration tillsammans med kottar och kvistar i genomskinliga julkulor.

Andra fina julgransdekorationer kan du få till genom att utgå från köket. Limma ihop kanelstänger i form av en stjärna som du hänger upp och doften av jul kommer att sprida sig i hemmet. Styr ihop ett härligt pepparkaksbak och gör små hål i några av kakorna, då kan du hänga upp några av dem i granen. Möjligheterna är oändliga, byt till exempel ut glittret mot girlanger av torkade apelsiner eller tvinna lite ris och vira runt trädet.

Vet du förresten om varför vi klär julgranen? Om inte läs mer här!

Spåra din julgran

När du köper julgran hos oss går den att spåra genom EU-märkningen Responsible Trees®. Ditt specifika träd är märkt med en unik etikett. Gå in på www.julgransajten.com eller maila info@julgranssatjen.com för att ta reda på förhållanden bakom just din gran.

Välkommen att köpa julgran hos Granngården. God jul!

0 produkter

    Visar sida 1 av 1