Gå till huvudinnehållet

Japanskt gräs 'Silberfeder'

I sorten miscanthus ingår många av våra mest älskade prydnadsgräs. 'Silberfeder' är en av de största sorterna och gör sig bäst som solitär där den kan breda ut sig ordentligt och imponera med sin storlek och vaja fritt i vinden.

Egenskaper

Egenskaper för Japanskt gräs 'Silberfeder' 
Prydnadsgräs gör med sina långa sirliga blad och många olika skepnader din trädgård lite vildare och lekfullare. Många av de lågväxande sorterna smyger sig smidigt in bland perennerna i rabatten och gör den fyllig och tät och de högre gör ett dramatiskt intryck som solitärer. Miskantus har stora, magnifika och fluffiga vippor som skimrar i olika nyanser. Vipporna är lika flotta under hösten och vintern, till och med i snö och kyla, när trädgården i övrigt är relativt livlös.

Prydnadsgräs 'Silberfeder' är en av de största sorterna och gör sig bäst som solitär där den får breda ut sig ordentligt och imponera med sin storlek och vaja fritt i vinden.

Latinskt namn: Miscanthus sinensis 'Silberfeder'
Krukstorlek: 3,5 liter
Typ: Gräs
Ändamål: Prydnadsgräs
Höjd färdigväxt: 200 cm 
Bladfärg: Grön
Färg blomning: Röd
Blomningstid: Augusti-oktober
Trivs bäst i: Sol
Jordmån: Väldränerad

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.