Gå till huvudinnehållet

Japanskt gräs 'Malepartus' 1-p

Art.nr:1262618

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
Japanskt gräs Malepartus är en av de största sorterna. Vill gärna stå som solitär med gott om plats runt sig för att du bäst ska kunna njuta av dess prakt.

Produktdetaljer

Egenskaper för Japanskt gräs 'Malepartus

I sorten miscanthus ingår många av våra mest älskade prydnadsgräs. Skapar med sina långa sirliga blad och många olika skepnader en lite vildare och lekfullare trädgård. 'Malepartus' är en av de största sorterna och vill gärna stå som solitär med gott om plats runt sig. Vipporna är något mindre jämfört med hos andra prydnadsgräs men sorten tar igen det med ett imponerande fluffigt bladverk. 

Många av de lågväxande prydnadsgrässorterna smyger sig smidigt in bland perennerna i rabatten och gör den fyllig och tät och de högre gör ett dramatiskt intryck som solitärer. Vipporna är lika flotta under hösten och vintern, till och med i snö och kyla, när trädgården i övrigt är relativt livlös. 


Latinskt namn: Miscanthus sinensis 'Malepartus'

Krukstorlek: 2 liter

Typ: Gräs

Ändamål: Prydnadsgräs

Höjd färdigväxt: 180 cm 

Bladfärg: Grön

Färg blomning: Silvervita

Blomningstid: September-oktober

Trivs bäst i: Sol

Jordmån: Väldränerad

Under vissa perioder av säsongen kan perenner levereras till viss del nedklippta för bättre hantering vid emballering och transport. Detta har ingen inverkan på plantan!

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.  

 

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!