Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Krafft Performance Energy, 20 kg

Energirikt kompletteringsfoder för prestationshästar, som är rikt på fiber och fett och innehåller kvalitetsprotein. Innehåller en medelhög nivå protein.

Egenskaper

  • Kompletteringsfoder för prestationshästar
  • Rikt på fiber och fett
  • Återvinningsbar papperssäck
  • Tänk på mineraltillförseln vid låg giva
  • Klimatmärkt
  • Pellets, 8 mm

Genom en patenterad naturlig process (SPC) har fodret egenskaper som ger en snabbare normalisering av vätskebalansen och påskyndar återhämtning efter träning. Utfodra alltid med grovfoder före kraftfoder, och dela gärna upp kraftfodret på flera utfodringstillfällen per dag.

SPC för bättre vätskebalans och känslig mage 
SPC (Specially Processed Cereals) är en specialbehandlad havre tillverkad under en naturlig process med vatten och värme där inga tillsatser används. Stärkelsen i havren bryts delvis ned under processen och ett antal naturliga ämnen bildas. Ämnen som bland annat stimulerar hästens egen produktion av proteinet AF(antisekretorisk faktor). AF kan bidra till att hästen förlorar mindre vätska till exempel vid diarréer och att den återhämtar vätskeförluster snabbare.

Patenterad process 
SPC baseras på ett patent inom Lantmännen och har tagits fram i samarbete med forskare och ledande proffs inom hästsporten.

HAVRE SPC
SPC havre är en specialprocessad havre helt utan tillsatser. Den patenterade specialprocessen har en dokumenterad positiv effekt på vätskeregleringen hos häst såväl som hos människa och andra djurslag, genom aktivering av kroppsegna reglerande funktioner. Egenskaperna som havren får i samband med processen kan därmed förkorta tiden för återhämtning i vätskebalans efter hårda prestationer eller diarréer.

VETEKLI 
Vetekli innehåller mestadels skal och fragment av vete som blir kvar efter att den stärkelserika kärnan tagits bort, den består alltså av mindre stärkelse och mer fiber än helt vete. Vetekli har goda dietiska egenskaper och är rikt på B- vitaminer. Vetekli dammar lätt och har en låg volymvikt, tänk på att väga torrvikt, bör utfodras blött. Har ett högt fosforinnehåll som dock är svårsmält.

HAVREKLI 
Havrekli kan också kallas kli av skalad havre. Kännetecknas av goda dietiska egenskaper och högt innehåll av växtfiber och s.k. betaglukaner.

LUSERN 
Lusern är en baljväxt som kännetecknas av högt proteininnehåll, bra proteinkvalitet och högt innehåll av växttråd. Det är en torktålig växt som ger upp till tre skördar. Kan också kallas Alfa Alfa. Ingår som råvara i fabrikstillverkade foder och kan även köpas som råvara i form av LUCERNE Chopped straw, LUCERNE Pellets och LUCERNE Pure Pellets. I LUCERNE Chopped straw och LUCERNE Pellets ingår melass, medan LUCERNE Pure Pellets är helt fri från tillsatt melass.

PRESSAD BETMASSA 
Pressad betmassa är en fiberrik produkt från sockerindustrin med lågt sockerinnehåll, utan tillsatt melass. Den har ett högt innehåll av lätt nedbrytbara fibrer, framförallt pektin, och innehåller ingen stärkelse, på så sätt bidrar den till ett högt energiinnehåll samtidigt som den gynnar en välbalanserad grovtarmsflora. Innehåller relativt mycket av den essentiella aminosyran lysin.

VETE 
Vete har ett högt energiinnehåll, ett högt proteininnehåll men inte så bra proteinkvalité till unga hästar. Det klibbar lite, en egenskap som vi utnyttjar för att hålla ihop pellets (tillsammans med melass).

BETMELASS 
Betmelass är en energirik biprodukt från sockerindustrin. Har mycket god smaklighet och fungerar naturligt för att hålla ihop pelletsen.

HAVRE 
Havre (högfettshavre) är det bästa spannmålslaget till hästar därför att det har en hög smaklighet, en bra energiblandning från både fett, stärkelse och växttråd, bra proteinkvalitet och en kärna som hästen lätt kan tugga sönder. Det finns havresorter med olika skalfärg, vit (egentligen vitgul), gul och svart. Detta har inget samband med näringsinnehållet, utan det har helt med sorten att göra. I Sverige odlas det mest vithavre. Havresorter kan ha stor variation i fettinnehåll, det finns s.k. högfettshavre som har mer är dubbelt så mycket fett som vanlig havre.

GRÖNMJÖL 
Nermalt gräs som innehåller, liksom lusern, mycket protein av god kvalitet och mycket växttråd. Används tillsammans med lusern och har mycket god smaklighet. Gräset skördas 3-4 gånger per säsong beroende på väderbetingelser för att nå optimal kvalitet.

POTATISPROTEIN 
Potatisprotein är som namnet anger ett protein från potatis. Det innehåller högkvalitativt protein där innehållet av de essentiella (livsnödvändiga) aminosyrorna metionin och lysin är högt. Potatisprotein har även en hög smältbarhet jämfört med andra proteinfodermedel, vilket innebär att hästen kan tillgodogöra sig stora delar av det potatisprotein den äter. Potatisprotein ingår som en viktig del i våra produkter.

NATRIUMKLORID 
Natriumklorid, dvs. koksalt används för att tillföra salt till fodret.

VEGETABILISK RAPSOLJA OCH FETT 
Innehåller rapsolja som är ett energirikt fodermedel från raps, som tillför energi i koncentrerad form utan att innehålla stärkelse.

Analys
Torrsubstans: 87% 
Smältbar energi (DE): 14 MJ 
Omsättbar energi (ME): 12 MJ 
Råprotein: 11% 
Smältbart råprotein: 80 g 
Smältbart råprotein/energi (ME): 6,7 g/MJ 
Lysin: 5,5 g 
Växttråd: 11% 
Råolja och råfett: 6% 
Stärkelse: 24% 
Socker: 6% 
Råaska: 7% 
Kalcium: 0,7 % 
Fosfor: 0,5 % 
Magnesium: 0,4 % 
Natrium: 0,4 % 
Kalium: 0,8 %

Tillsatser
Vitamin A: 10 000 IE 
Vitamin D3: 1 000 IE 
Vitamin E: 400 mg 
Vitamin C: 50 mg 
Vitamin K3: 0,1 mg 
Vitamin B1: 10 mg 
Vitamin B2: 10 mg 
Vitamin B6: 2 mg 
Vitamin B12: 0,1 mg 
Pantotensyra: 5 mg 
Niacin: 10 mg 
Folinsyra: 2 mg 
Biotin: 0,1 mg 
Järn (sulfat): 63 mg 
Jod (kalciumjodat): 0,12 mg 
Kobolt: 0,3 mg 
Koppar (kelat med aminosyror): 20 mg 
Koppar (sulfat): 15 mg 
Mangan: 50 mg 
Zink: 100 mg 
Selen (selenjäst): 0,2 mg 
Selen (natrium selenit): 0,2 mg

Beräknat klimatvärde (CO2 ekv.): 418 g

Krafft

Krafft är Sveriges största leverantör av hästfoder och bygger sin verksamhet på en nära kontakt med hästägare över hela Sverige. Som ett företag inom Lantmännenkoncernen har Krafft lång och gedigen kunskap om råvaror, tillverkningsprocesser och utveckling av hästfoder.