Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hästfoder - Kraftfoder & Grovfoder

Att ge din häst ett bra och näringsrikt hästfoder är viktigt för att hästen ska må bra, kunna prestera och vara nöjd. Vilket hästfoder just din häst behöver beror på faktorer som ras, ålder, temperament, hull och vilket arbete eller tävling din häst utför. Läs mer i vår guide om hur du håller hästmagen i balans. Här kan du läsa mer i allt vårt kunskapsinnehåll för häst.

I vårt noga utvalda sortiment hittar hästfoder från välkända varumärken som Krafft och Lantmännen men också vårt egna hästfoder från Granngården. Letar du efter gott hästgodis så har vi även det.

Att välja rätt foder kan vara en utmaning och därför vill vi på Granngården erbjuda dig vår gedigna foderkunskap. Som kundklubbsmedlem hos oss får du klubbpris på höanalys samt en kostnadsfri foderstatsberäkning. Du kan också få ytterligare vägledning i vår hästfoderguide för att hitta rätt foder till just din häst! Tänk på att du alltid kan beställa hästfoder direkt hem till dörren med smidigt hemleverans! Vi erbjuder dessutom hemleverans på pall av Granngårdens eget hästfoder. Smidigt och enkelt när du beställer hästfoder online på granngården.se.

Se även hur du beställer storsäck av hästfoder via Granngårdens företagsförsäljning🐴

Granngårdens egna hästfoder

På Granngården vet vi hur viktigt det är för dig som hästägare att hitta ett hygieniskt hästfoder som är av högsta möjliga kvalitet men till lägsta möjliga pris. Vi kan därför stolt erbjuda Granngårdens hästfoder. Ett välsmakande och prisvärt hästfoder av högsta kvalitet, fritt från tillsatser och konserveringsmedel som är anpassade för hästars olika behov och funktion. Därför har vi till exempel valt bort soja i de flesta av våra foder och väljer i största mån svenska råvaror, allt för att du ska känna dig trygg med ditt hästfoder och få hög kvalitet för pengarna. Självklart utvärderar vi kontinuerligt alla våra foder för att hålla oss i framkant av utvecklingen och erbjuda ett foder efter hästens nutida behov.

Vårt eget hästfoder från Granngården är uppdelat i tre foderfamiljer: blå, grön och röd. Alla tre familjer är anpassade efter svensk hästhållning och grovfoderkvalitet. Foderfamiljerna fungerar som vägledning för dig som hästägare och går självklart att kombinera.

Blå familjen

Granngårdens ORIGINAL-serie passar den normalpresterande hästen som tränas lätt till medelhårt.

Gröna familjen

Granngårdens PROTEIN-serie har tagit fram för avels- och växande hästar som föl, unghästar och dräktiga fölston. Fodret passar också vuxna hästar som behöver kvalitetsprotein, mineraler och vitaminer för att bygga muskler.

Röda familjen

Granngårdens ELIT-serie är anpassade till den högpresterande hästen, till exempel tävlingshästen. Familjen passar också bra för hästar som behöver lägga på sig hull.

Hästfoder efter energibehov

Till hästar med ett normalt energibehov, till exempel vuxna fritidshästar eller ridskolehästar, passar Granngårdens Original Müsli hästfoder bra som ett kompletteringsfoder till vanligt grovfoder. För växande hästar som föl eller unghästar finns protein- och vitaminberikade hästfoder som komplement till grovfoder. Proteinberikade hästfoder passar även för dräktiga eller digivande fölston och andra vuxna hästar som behöver extra protein. För mer aktiva tävlingshästar finns energirikare hästfoder med ännu mer fett- och fiberrikt innehåll. Hästfoder för tävlingshästar finns både i formen som pellets och müsli.

Granngården har alla typer av hästfoder för din häst. Välj ett foder som passar din hästs preferens, energibehov och foderstat.

Vitaminer, mineraler och fodertillskott till häst

För att hästen ska må bra och behålla rätt vätskebalans är det en förutsättning att salt- och mineralnivåerna är som de ska. För beteshästar och hästar som bara fodras med grovfoder är det dessutom extra viktigt att tillföra vitaminer och mineraler i foderstaten för att hästen ska få den näring den behöver. Mineraler kan även behöva tillföras i de fall den rekommenderade kraftfodergivan minskas, exempelvis till ”heta” hästar, överviktiga och konvalescenter.

I Granngårdens sortiment en rad olika mineraler, vitaminer, fodertillskott och kompletteringsfoder från varumärken som Granngården, Lantmännen, Krafft och Trikem. Vi erbjuder till exempel hela linfrö och linfrökaka, naturliga produkter som ger hästen en blank och fin hårrem och dessutom har bra dietisk verkan. Vi har även nyponpulver till häst som bland annat ökar rörligheten i lederna, samt Granngårdens egna Betfiber Mix som är ett smakligt blötläggningsfoder med låg socker- och stärkelsehalt.

Köp hästfoder, vitaminer och mineraler, fodertillskott och hästgodis online på granngården.se eller i våra butiker! Kom ihåg att vi alltid erbjuder hemleverans av hästfoder både på pall och säck.

Kategori & Filter
    • Populära
Märke:
34 produkter

Visar sida 1 av 2