Gå till huvudinnehållet

Gräsgödsel Hasselfors Mossa, 10 l

Använd Hasselfors Gräsgödsel Mossa när du vill att gräset ska vinna över mossan! Detta naturliga gödsel är spetsat med järnsulfat som missgynnar mossan och ger snabbt en grönskande gräsmatta medan mossan torkar ut. 10 liter räcker till cirka 300 m²

Egenskaper

Egenskaper för Gräsgödsel Hasselfors Mossa 
Hasselfors gräsmattegödsel Mossa är ett organo-mineraliskt gödsel som ger gräset övertaget medan mossan torkar ut. är mossan tagit över är det extra viktigt med regelbunden gödsling.

Gräsgödsel Mossa är baserat på naturgödsel med en extra tillsats av järnsulfat som missgynnar mossan. Naturgödsel ger en bra jord och balanserad tillväxt på gräset och det extra järnet ger dessutom en grönare färg. 

Gräsgödsel Mossa är enkelt att sprida för hand eller med spridare och ger snabbt en tät, tålig och extra grön gräsmatta. Gödselmedlet är dessutom tryggt att använda där barn och husdjur vistas. 

  • När gräset ska vinna över mossan
  • För en tät, tålig och extra grön gräsmatta fort
  • Extra tillsats av järnsulfat som missgynnar mossan
  • Vårgödsla på mossiga gräsmattor
  • Berikad med tång, mineraler från havet
  • Utmärkt för robotgräsklippare

Dosering
Bäst effekt får du om Gräsmattegödsel Mossa upprepande sprids under våren och försommaren. Använd bara på etablerade gräsytor. Gödseln innehåller inga främmande substanser men undvik att sprida det på betong-, trä- och stenytor som kan missfärgas av järnsulfatet i gödseln.

Underhållsgödsling: Sprid ca 3 l/100 m2 när gräset börjar växa i april-maj. Upprepa och sprid ytterligare 3 l/100 m2 var fjärde vecka till och med juli. Samlas gräsklippet upp eller om din gräsmatta är i dåligt skick kan ytterligare gödslingar behövas under växtsäsongen.

Användningstid
Mars-juli

Naturbaserad gödsel
NPK 10-0,5-7+2Fe+7S

Granulerad
1-5 mm

10 liter (räcker till 300 m²)