Gå till huvudinnehållet

Gräsfrö Turfline Eftersådd 4-i-1, 1 kg

Med Gräsfrö Turfline Eftersådd 4-i-1 får du en tät, vacker och frisk gräsmatta. 1 kg frö räcker till 50 kvm.

Egenskaper

Gräsfröna i Turfline Eftersådd 4-i-1 är doppade i kalk. Kalken neutraliserar jordens surhet och ökar dess pH-värde. Endast få växter, som till exempel mossa, trivs i sur jord. Med kalken får jorden nytt liv och gräsets växtförhållanden förbättras.

  • Gror redan vid låga temperaturer på 4-5grader C.

Gräsfröna är även doppade i Accelerator som bland annat innehåller ett ytspänningsnedsättande medel som gör att fröet snabbare absorberar vatten och fröet gror därför fortare. När gräset väl har grott växer det långsamt så att du inte behöver klippa det så ofta. Accelerator innehåller även tångextrakt, aminosyra, hummussyra, mikronäringsämnen och rotfrämjare som tillsammans bidrar till en livskraftig gräsmatta med en härligt grön färg. Använder du gräsfrö med ett skal av Accelerator får du snabbt en vacker gräsmatta.

Grässorterna i blandningen är S-märkta, en märkning som endast ges till sorter som efter en prövoperiod på 3 år visar att de tål slitage, torka, en rad sjukdomar samt att de är tättväxande.

Hur mycket gräsfrön behövs?

1 kg Turfline Eftersåd 4-i-1 räcker till 50 kvm

  • Kalkberikade för att aktivt motverka mossa och gro snabbare när eftersådd sker för att mota tillbaka mossan
  • Räcker till ca 50 kvm
  • Gror vid 4-5 grader C

Turfline

DLF är ett globalt fröföretag som ägs av danska fröodlare och bl.a. arbetar med varumärkena Masterline och Turfline. DLF har idag en marknadsandel på runt 50% i Europa och 25% i världen, så det är stor chans att gräset produktionsdjuren åt under sin livstid, gräset dina barn spelade fotboll på eller favoritlaget spelade cup på kom just från DLF.