Gå till huvudinnehållet

Gräsfrö Granngården Natur Vägslänt, 10 kg

Granngårdens gräsfröblandning Vägslänt Natur är ett smart val till torra och näringsfattiga extensiva ytor som parker och vägrenar.

Egenskaper

Granngårdens gräsfröblandning Vägslänt Natur är ett smart val till torra och näringsfattiga extensiva ytor. Blandningen av olika gräsfröer, vilket ger denna blandning de bästa förutsättningar för extensiva ytor som är utsatta för torka, med minimala krav på skötsel. Klippning behöver oftast bara ske en gång om året.

De tåliga rödsvingelnfröna har stor motståndskraft mot torka och kan gro i mycket torra och näringsfattiga miljöer. Blandningens anpassningsförmåga till olika jordmåns- och klimatförhållanden förbättras dessutom genom tillsatsen av hårdsvingel och fårsvingel. Blandningen har även utmärkt vinterstyrka och kan användas som naturgräs och vid sprutsådd.

  • Trivs även på näringsfattiga ytor
  • Växer långsamt
  • Salttolerant
  • Lämplig för extensiva ytor – parker, vägrenar

När är det bäst att så? Du kan så gräsmattan från tidig vår till sensommaren. Sensommaren är att bästa tiden, med dess höga jordtemperatur och fuktiga väderlek. Detta gör att gräset får de bästa förutsättningar att rota sig före vintern, för att sedan växa upp till våren.

Förbered jorden Se till att ta bort rötter, ogräs och grova klumpar i jorden.

Gör så här Använd helst spridarvagn för att fördela fröna jämt. Mylla ner fröna ca 0,5 cm, se till att fröna har kontakt med jorden. Vid behov vattna sedan försiktigt tills jorden blir genomfuktig.

Dags för första gräsklippningen Om gräset skall klippas bör första klippningen ske när gräset är 50–70 mm. Klipp inte för kort, 1/3 av höjden är lämpligt.

Skötselrekommendationer Granngårdens vägslänt natur behöver inte gödslas eller klippas. Om man väljer annan skötselnivå är normal klipphöjd är 35–45 mm. Vid torka och inför vintern är 50 mm en bra klipphöjd.

Dosering 1 kg räcker till ca 50 m2