Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Vaktelfoder

Vaktelfoder för enastående vaktlar – optimal start, maximal trivsel. Hos Granngården erbjuds dina fjäderbeklädda stjärnor ett proteinrikt foder som stimulerar tillväxt.

Vaktlar, små fåglar med rötter i Asien (japanska vaktlar är särskilt bekanta), har spridit sig över världen och blivit kända för sitt lugna temperament. Dessa tysta och vänliga sällskapsdjur utgör också en utmärkt källa till både ägg och kött.

Optimal kost för vaktlar

När det gäller deras kost är det viktigt att vara noga med urvalet, särskilt med tanke på vaktlarnas små magar. En balanserad kost, inklusive högkvalitativt fågelfoder, grönsaker och frukt, är optimal. För att undvika spill bör fodret serveras i tråg, och det är viktigt att se till att vaktlarna alltid har tillgång till rent vatten. Vattenautomater – perfekt!

Att säkerställa en smidig start för vaktelkycklingar kräver omtanke. Ljus spelar en central roll, särskilt under vintermånaderna, eftersom dagsljuslängden påverkar vaktlarnas äggläggning. Det ideala är att erbjuda cirka 12-14 timmars ljus per dygn, avmätt för att undvika obehag eller beteendestörningar.

Vaktelkycklingar – ljus, värme & bra foder

Vaktlar lägger sina ägg direkt på marken och behöver därför ingen specifik boendemiljö för äggläggning. När vakteläggen kläcks, är de nykläckta vaktelkycklingarna känsliga och bör skyddas från kyla. En startbur med lock är att föredra för att också förhindra att rovdjur, såsom råttor, når de nykläckta kycklingarna.

För optimal omvårdnad, välj ett proteinrikt foder som kalkonstart och undvik spån under de första veckorna. Vaktlarna växer snabbt och blir könsmogna vid 6-8 veckor. Vid lämpligt väder kan de introduceras utomhus vid 2 veckors ålder, under förutsättning att de gradvis vänjer sig vid utemiljön. Så, ge dina vaktelkycklingar den bästa starten genom att kombinera ljus, värme och ett bra vaktelfoder.

  • Mångsidiga vaktlar: Små, lugna fåglar med rötter i Asien, fungerar som sällskapsdjur och ger ägg samt kött.
  • Noggrann kost: Vaktlarnas små magar kräver balanserad kost med högkvalitativt fågelfoder, grönsaker och frukt.
  • Framgångsrik start: Ljus, värme och omtanke är nyckelfaktorer för vaktelkycklingar, som bör ges en kompakt startbur med lock och olika värmezoner.
  • Proteinrikt foder: För optimal omvårdnad bör vaktlar ges proteinrikt foder som kalkonstart, undvikande av spån under de första veckorna.
  • Snabb Tillväxt: Vaktlar växer snabbt och blir könsmogna vid 6-8 veckor. Gradvis introduktion utomhus vid 2 veckor, förutsatt att de vänjer sig vid utemiljön gradvis.

Köp foder till vaktlar hos Granngården

Hitta det bästa fodret till dina vaktlar hos oss på Granngården. Handla online på granngården.se eller i någon av våra 100+ butiker – välkommen!

Kategori & Filter
    • Populära
1 produkter

Visar sida 1 av 1