Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Snäckskal

Servera snäckskal – optimera dina hönors hälsa! Snäckskal till höns och värphöns ökar äggens kvalitet och dina fjäderklädda vänners välbefinnande. På Granngården hittar du snäckskal som gör livet bättre!

Snäckskal för höns är den perfekta lösningen för att ge dina värphöns den extra näring de behöver. Snäckskal och grit är essentiella komponenter för hönor som producerar ägg. Värphöns som inte får tillräckligt med extra kalcium löper risk att utveckla ägg med tunt skal, vilket kan påverka både äggens kvalitet och hönsens välbefinnande. Ett bra tips, för dig och dina värphöns, är också att maximera ägglyckan med ett värprede.

Snäckskal för starka ägg

För att säkerställa starka äggskal är det långsiktiga målet att tillföra ca 3,75 g kalcium per dag till värpande hönor. Våra snäckskal, som bland annat innehåller rödsten och ostronskal, är en utmärkt källa till kalcium och en nyckelkomponent i fodret för värphöns. Ostronskal bidrar inte bara till ett starkt äggskal utan stödjer också hönornas generella benhälsa.

Grit är en viktig komponent i hönsens diet, känt som 'maggrus' på svenska. Det består av små stenar, skal och mineraler som hjälper till att effektivt bryta ner snäckskalen i hönsens magar. Genom detta underlättas absorptionen av kalcium, vilket är särskilt betydelsefullt för värphöns. Grit stödjer deras matsmältning och bidrar till att forma starka äggskal.

Så, ge dina höns det de behöver för att vara friska och produktiva. Våra snäckskal, rikt på kalcium, är det perfekta tillskottet för höns och värpande hönor – och bidrar till lycka i hönshuset.

  • Extra näring med snäckskal: Stöd för äggproduktion hos värphöns
  • Viktiga komponenter: Snäckskal och grit för att undvika tunt äggskal
  • Starka äggskal: Mål: 3,75 g kalcium per dag med rödsten och ostronskal

Köp snäckskal hos Granngården

Hitta det bästa snäckskalet till dina höns hos oss på Granngården. Handla online på granngården.se eller i någon av våra 100+ butiker – välkommen!

Kategori & Filter
    • Populära
2 produkter

Visar sida 1 av 1