Gå till huvudinnehållet

Värpfoder till Höns

Ge dina höns riktigt bra förutsättningar med rätt foder till rätt tid i livet. Ett bra värpfoder är perfekt när värphönsen har ett ökat närings och mineralbehov. I sortimentet finns även alla tillbehör behöver för att ta hand om eller skaffa höns.

Bra att veta om värpfoder för höns

Även om hönor är allätare och kan minska hushållsavfallet är det viktigt att de får i sig en komplett kost. Detta är särskilt viktigt när de värper ägg eftersom det kräver betydligt mer energi och mineraler än i tider när hönsen inte värper.

För att vara säker på att de får i sig allt de behöver ge dem ett bra värpfoder i grund och botten på deras kost.

Det matas i praktiska pellets eller pelletskross. Pellets ger mindre spill och ett säkrare näringsintag jämfört med en frömix eftersom varje pellets innehåller det hönan behöver i energi, vitaminer och mineraler.

Så matar du med värpfoder

Genom att använda en foderautomat eller ett fodertråg är bra för att undvika att fodret smutsas ner eller blir blött. Fodret bör bytas varje dag för att hålla sig fräscht.

Ge alltid de värpande hönsen fri tillgång på extra kalk, enklast genom att ge dem snäckskal. Äggskalen som ska bildas kräver mycket kalk och hönorna ska absolut inte få kalkbrist.

Allt du behöver i värpfoder till höns

Gör ett bra val och köp värpfoder till hönsen i Granngårdens online på granngården.se eller i någon av våra butiker!

Filter
    • Populära
11 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier