Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Värpfoder till Höns

Ge dina höns riktigt bra förutsättningar med rätt foder till rätt tid i livet. Ett bra värpfoder är perfekt när värphönsen har ett ökat närings och mineralbehov. I sortimentet finns även alla tillbehör behöver för att ta hand om eller skaffa höns.

Bra att veta om värpfoder för höns

Även om hönor är allätare och kan minska hushållsavfallet är det viktigt att de får i sig en komplett kost. Detta är särskilt viktigt när de värper ägg eftersom det kräver betydligt mer energi och mineraler än i tider när hönsen inte värper.

För att vara säker på att de får i sig allt de behöver ge dem ett bra värpfoder i grund och botten på deras kost.

Det matas i praktiska pellets eller pelletskross. Pellets ger mindre spill och ett säkrare näringsintag jämfört med en frömix eftersom varje pellets innehåller det hönan behöver i energi, vitaminer och mineraler.

Så matar du med värpfoder

Genom att använda en foderautomat eller ett fodertråg är bra för att undvika att fodret smutsas ner eller blir blött. Fodret bör bytas varje dag för att hålla sig fräscht.

Ge alltid de värpande hönsen fri tillgång på extra kalk, enklast genom att ge dem snäckskal. Äggskalen som ska bildas kräver mycket kalk och hönorna ska absolut inte få kalkbrist.

Handla värpfoder hos Granngården

Hos Granngården hittar du det bästa värpfodret för dina höns. Köp online på granngarden.se eller i någon av Granngårdens 100+ butiker.


Vanliga frågor:

Varför välja värpfoder?

Att ge höns värpfoder är avgörande för att säkerställa en hälsosam värpfas. Det innehåller optimala mängder mineraler, vitaminer och protein, vilket inte bara stödjer äggproduktionen utan även främjar hönans övergripande välbefinnande. Genom att tillhandahålla detta näringsrika foder kan du säkerställa att dina höns inte bara producerar högkvalitativa ägg utan också njuter av en hälsosam livsstil.

När ska man börja med värpfoder?

Från ungefär 16 veckors ålder kan värpfoder introduceras för att stödja en smidig övergång till hönsens värpfas. Detta specialdesignade foder är berikat med noga avvägda näringsämnen, inklusive mineraler, vitaminer och protein, som är avgörande för en hälsosam reproduktiv funktion och äggproduktion.

Hur länge bör man fortsätta med värpfoder till hönsen?

Det är rekommenderat att fortsätta ge hönsen värpfoder under hela deras värpfas. Att upprätthålla en näringsrik kost genom hela värpfasen är avgörande för att stödja hönsens reproduktiva hälsa och säkerställa en konsekvent och högkvalitativ äggproduktion.

Kategori & Filter
    • Populära
10 produkter

Visar sida 1 av 1