Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Ankfoder

Kvack! Ankfoder är inte bara mat; det är en nyckelkomponent för att säkerställa att ankorna och gässen får de nödvändiga näringsämnena för optimal hälsa och produktivitet.

Basfodret för ankor kan bestå av krossad säd eller "hönsfoder". Ankor har en tendens att blöta ner sitt foder genom att doppa det i vatten och rör sig ofta mellan foder- och vattentrågen. För att hålla ströet torrt och bekvämt för ankorna är det en bra idé att placera vattentrågen antingen utomhus eller i en separat del av ankhuset.

Granngårdens svensktillverkade hönsfoder är rikt på vitaminer, spårämnen och mineraler och kan användas till unghöns, ankor, gässlingar, kalkoner och fasaner.

Fodret är utformat för att tillgodose de specifika näringsbehoven hos bland annat ankor, från äggkläckning till fullvuxen fjäderprakt. Det är en balanserad kost som stöder ankornas olika livsstadier.

En hälsokick för ankor

Även ankor förtjänar gourmetmåltider! Granngårdens ankfoder är rikt på näringsämnen som främjar fjäderkvalitet, stöder snabb tillväxt och upprätthåller ett starkt immunförsvar.

Hur används ankfoder?

Att ge dina ankor rätt foder är enkelt. Servera det som huvudmåltid och se till att det alltid finns färskt vatten tillgängligt. Mängden foder varierar beroende på ankornas ålder och aktivitetsnivå. Läs noggrant på förpackningen för att säkerställa korrekt utfodring.

Ankor äter ankfoder som en del av sin kost, tillsammans med krossad säd och allat annat smaskigt de hittar i trädgården och nere i dammen. Många ankor vill blöta upp sitt foder när de äter och springer därför mellan vatten och maten. Det kan göra utfodringen till en ganska kladdig historia! För att hålla hönshuset rent och hygieniskt, sätt mat och vatten i en avskild del av hönshuset - där djuren inte behöver springa rakt över en torr ströbädd för att komma mellan mat och vatten.

Tänk på!

  • Från 8-10 dagars ålder och genom hela livet kan du ge detta foder, anpassat för att möta deras unika näringsbehov.
  • För de minsta ankungarna kan fodret enkelt krossas för att underlätta ätandet och smältningsprocessen.
  • Och kom ihåg, ankor måste alltid ha tillgång till friskt och rent vatten för att säkerställa deras välbefinnande och hälsa.

Varför välja vårt ankfoder?

  • Vitaminer och mineraler anpassat för ankors näringsbehov
  • Främjar fjäderkvalitet och snabb tillväxt
  • Hjälper till att upprätthålla en stark immunförsvar

Handla ankfoder hos Granngården

Hos Granngården hittar du det bästa ankfodret för dina kvackande sötnosar. Köp online på granngarden.se eller i någon av Granngårdens 100+ butiker.

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1