Gå till huvudinnehållet

Fågelmat Granngården Jordnötter Skalade Hink, 5 kg

Näringsrika jordnötter utan både skal och skinn vilket gör nötterna lättätna och fåglarna kan tillgodogöra sig så mycket energi som möjligt.
Miljömärke Bower

Produktdetaljer

Näringsrika vita jordnötter utan skal och skinn med högt fettinnehåll. Att det bruna skinnet är borttaget innebär att det går åt mindre energi för fåglarna eftersom de inte behöver sortera bort det.

Svenska småfåglar får bättre livsvillkor om vi ger dem fågelmat och fågelfrö. Genom att mata våra vinterfåglar bevaras beståndet och vi behåller den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Våra svenska fåglar ger oss också mycket glädje – för vad vore våren och sommaren utan fågelsång?

Jordnötter ger fåglar ett bra näringstillskott, särskilt under de kalla vintermånaderna. Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen, då vänjer sig fåglarna vid att det finns mat hos dig. Utefåglar behöver varje dag äta ca 4-5 gånger sin egen vikt i föda. På vintern gäller det att under några korta timmar av dagsljus få i sig tillräckligt med föda för att kunna stå emot den långa vinternatten. Fortsätt mata fåglarna även sommartid då häckningen sker och de behöver extra mycket föda.

Fåglar som gillar jordnötter: Blåmes, gråsparv, grönfink, nötväcka, pilfink och större hackspett.

Jordnötterna kommer förpackade i en praktisk plasthink. 

  • Blancherade
  • Sparar på fågelns energi
  • Praktisk hink

Granngården

Rejäla och hållbara tillbehör för både gården, lantbruket, lantdjuren och husdjuren. Granngårdens egna produkter är prisvärda och förnuftiga. Det som behövs helt enkelt!