Gå till huvudinnehållet

Blodmjöl Granngården, 0,5 kg

Granngården Blodmjöl är en KRAV-certifierad organisk gödning. Förpackningen räcker till ca 10-25 kvadratmeter beroende på användningsområde.
Miljömärke Kravmärkt Miljömärke Bower

Egenskaper

Egenskaper för Granngårdens Blodmjöl
Blodmjöl innehåller kväve som är relativt snabbverkande. Kväve gynnar tillväxt och förekommer i de flesta av växtens vävnader. Ämnet är en mycket viktig byggsten vid fotosyntesen. Blodmjöl är en organisk gödning där kvävet till största del frigörs på kort sikt, därför krävs det mindre doser, men oftare, för att jorden skall kunna ta tillvara det kväve som tillförs. Granngårdens blodmjöl kommer från svenska djur och gödningen är i pulverform.

Användningsområde 
Blodmjöl tillförs exempelvis grönsakslandet som grundgiva, 1 dl/m2, och därefter som små givor under odlingssäsongen med en dosering på 0,25-0,5 dl/m2. Tidigt på säsongen kan blodmjöl även ges till bärbuskar, perenner, buskar och träd i mindre givor för att ge en tillväxtkick.

Dosering/m2 är 0,5-1 dl. Tänk på att blodmjölet kommer bäst till nytta när det blandas i jorden eller myllas ner. Blodmjöl kan även blandas ut i vatten och vattnas ut, vilket kan ge bättre spridning. Samma dosering gäller då per kvadratmeter. Förpackningen räcker till ca 10-25 m2 beroende på användningsområde.

Maximalgiva: 120 kg/100 m2 enligt KRAVs normer för tungmetallinnehåll, i detta fall är kadmium begränsande.

  • Snabbverkande! Ge små doser ofta
  • KRAV-märkt
  • Räcker till 10-25 kvm
  • .

Granngården

Rejäla och hållbara tillbehör för både gården, lantbruket, lantdjuren och husdjuren. Granngårdens egna produkter är prisvärda och förnuftiga. Det som behövs helt enkelt!