Gå till huvudinnehållet

Bergskörsbär Goliat 8-10 cm

Bergkörsbär är ett medelstort träd som blir trädgårdens egna lilla pärla vid knoppsprickning och som får en överdådig blomning på våren med skyar av dekorativt fyllda rosa blommor. Plantera gärna som solitär i ett soligt och vindskyddat område för att kunna njuta fullt ut av dess skönhet.

Egenskaper

Bergskörsbär Goliat är ett japanskt prydnadsträd med många fördelaktiga egenskaper. Bladen är bronsfärgade för att under hösten få en djupare rödgrön färg och det utvecklas även små röda frukter som ger ett dekorativt inslag även på senhösten. Kronan är rundad till växtsättet och beskärning är inte ett måste.

Alléträdet är uppkvistat till en hög stam på ca 180-220 cm och har en utvecklad krona.

Dessa plantor levereras barrotade, de kan därför se kala och tråkiga ut – de förvaras i kylrum till leverans och ska se ut så.

Latinskt namn: Prunus sargentii    

Typ: Alléträd 

Utförande: Barrot 

Uppskattad leveranshöjd: 3-4 m

Höjd vuxen: 8-10 m 

Bredd vuxen: 5-8 m 

Färg lövverk: Grönt

Höstfärg: Lysande mörkröd

Blomningstid: Maj

Blomningsfärg: Rosa, mörkröd frukt

Trivs bäst i: Sol-halvskugga/skyddat

Beskärningsperiod: Juli-september 

Jordmån: Djup, varm, väldränerad och näringsrik

Zon: 1-5

Alléträd odlas på vad som kallas högstam som har ett mått på ca 180-220 cm. När träden odlas grävs de med jämna mellanrum upp och beskärs både uppe och nere för att de ska bli hanterbara. Detta gör att träd med en stamomkrets på 6-8 cm upp till 12-14 cm har ungefär lika höjd vid leverans.

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.   

Omnia garden

Vackra levande växter med allt från jordgubbsplantor till stora träd med leverans hela vägen hem till din dörr!