Förstoring av bild

Benmjöl Granngården, 1 kg

Art nr: 1260589
Granngården Granngården varumärke
5 (1)

Granngårdens benmjöl är en KRAV-certifierad organisk gödning. Förpackningen räcker till ca 10-25 kvadratmeter beroende på användningsområde.

69,90
(55,92 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 2-5 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2021-01-20 07:16

Egenskaper för Granngårdens Benmjöl
Granngårdens benmjöl innehåller 7% kväve och 9% fosfor. Båda dessa byggstenar är viktiga för växtens fotosyntes. Kvävet behövs för att växten ska kunna växa och bygga proteiner och fosfor gynnar bland annat rotutvecklingen och blomningen. Benmjöl är en långtidsverkande organisk gödning, vilket innebär att den ger effekt upp tll 2,5 månader. Gödningen är i pulverform.

Användningsområde
Benmjöl tillförs exempelvis grönsakslandet, bärbuskar, perenner, buskar och träd. Kan även användas vid lökplantering.

Dosering/m2 är 0,5-1 dl. Vid sådd bör man först mylla ner gödningen. En dos om 0,25-0,5 dl/m2 är då lämplig. Till bärbuskar, perenner och buskar är 0,5-1 dl/m2 att rekommendera. Träd bör få den högre dosen, 1 dl/m2. Tänk på att benmjölet kommer bäst till nytta när det blandas i jorden eller myllas ner. Förpackningen räcker till ca 10-25 m2 beroende på användningsområde.

Maximal giva: 13 kg/100 m2 under en femårsperiod enligt KRAVs normer för näringstillförsel. I detta fall är fosfor begränsande.

Andra köpte också
Fri frakt till butik på granngården.se
Fri frakt till butik*
Fri retur i butik*
30 dagar öppet köp*

*En del produkter har avvikande regler för frakt/retur/öppet köp. Läs mer i våra köpvillkor.