Gå till huvudinnehållet

Viltskydd mot klövdjur Trico, 10 l

Trico är ett vattenresistent viltskyddsmedel som effektivt och miljövänligt skyddar skogsplantor mot viltskador. Djuren reagerar på lukten och smaken från medlet som sprutats på plantan och undviker därmed att beta på växten. 
Miljömärke Kravmärkt

Egenskaper

Trico har god och långvarig bortstötande effekt mot rådjur, älg och hjort och hjälper till att hålla planteringen fri från viltdjur. Produkten är ett resultat av många års forskning som visat att vissa fetter och fettsyror som finns i fårtalg fungerar frånstötande på djuren. Djuren reagerar på lukten och smaken och undviker därmed att beta på växten. De repellerande luktämnena aktiveras av både temperatur och UV-ljus.

KRAV-märkta Trico Viltskydd är en naturlig produkt som är mild mot plantan. Viltskyddsmedlet består av en emulsion av fårfetter och vatten med en liten tillsats av emulgeringsmedel samt vit färg för att du enkelt ska kunna se vilka plantor som har behandlats. Den vita färgen finns oftast kvar på plantan under hela säsongen.

Trico kan användas på gran, tall, lärk, björk och andra lövträd och plantorna kan behandlas under hela säsongen. Viltskyddsmedlet har god effekt främst mot betning men kan även minska barknings- och fejningsskador. 

  • God och långvarig bortstötande effekt mot rådjur, älg och hjort
  • En naturlig produkt, den repellerande substansen består av fårfetter
  • Mild mot plantan
  • Vattenresistent då den torkat
  • Kan användas på ett stort antal träd och växter som gran, tall, lärk och löv
  • Godkänt för certifierat skogsbruk
  • Lätt att använda – utrustningen rengörs med diskmedel och vatten

Användning: Trico är en färdig formulering som ska användas utan spädning och applicering kan ske med ryggspruta eller annan sprututrustning. För att uppnå långvarig effekt ska Trico torka in några timmar. Behandlingen ska därför inte göras vid risk för dimma, frost eller regn. Trico är vattenresistent då den torkat. 

Toppen på plantan behandlas men plantan i övrigt behöver inte sprutas. 

Vid kall väderlek bör medlet förvaras i rumstemperatur dagen innan användning. 

OBS! Det är viktigt att röra om medlet omsorgsfullt. 

Dosrekommendation: Dosen är beroende av plantans storlek samt viltförekomsten. Rekommenderad dos är 4 ml per planta. Om plantorna är små och du har en god sprututrustning kan dosen minskas till 3 ml. Vid behandling av större plantor och träd ökas dosen. Normal åtgång är 7-10 liter per hektar.

Hållbarhet: 2 år