Gå till huvudinnehållet

Vildfågelmix Granngården Skalfri, 5 kg

Vildfågelmix från Granngården är en vildfågelfröblandning där de flesta övervintrande fåglar kan hitta sin favorit. Alla ingredienser är skalfria vilket gör att fågeln får i sig näringsinnehållet utan att förbruka någon energi på att skala och du slipper skräp på marken.
Miljömärke Bower

Egenskaper

Egenskaper för Vildfågelmix Granngården Skalfria
Upp till 30% av den totala vikten av ett frö utgörs av skalet vilket minskar energivärdet. I denna Vildfågelmix från Granngården är därför alla ingredienser skalfria. Fågeln får i sig näringsinnehållet utan att förbruka någon energi på att skala och du slipper skräp på marken.

Svenska småfåglar får bättre livsvillkor om vi ger dem fågelmat och fågelfrö. Genom att mata våra vinterfåglar bevaras beståndet och vi behåller den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Våra svenska fåglar ger oss också mycket glädje – för vad vore våren och sommaren utan fågelsång?

Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen; då vänjer sig fåglarna vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. På vintern gäller det att under några korta timmar av dagsljus få i sig tillräckligt med föda för att kunna stå emot den långa vinternatten. Fortsätt mata fåglarna även sommartid då häckningen sker och de behövar extra mycket föda.

Fåglar som gillar Vildfågelmix
De flesta mesar och finkar, blåmes, domherre, gulsparv, stenknäck och talgoxe.