Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Stjärnflocka 'Star of Billion', 3-p

Art.nr:1268954

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
Mycket blomstrande, livskraftig och upprätt perenn med stjärnformade grönvita blommor med lätt rosa ton och flikiga blad som glänser vackert gröna.

Produktdetaljer

Stjärnflocka 'Star of Billion' är en mycket blomstrande, livskraftig och upprätt perenn med stjärnformade grönvita blommor med lätt rosa ton och flikiga blad som glänser vackert gröna. Eftersom blommorna ser ut som nålar som sitter tätt ihop på en nåldyna kallas sorten ibland för mormors nåldyna.

Den mycket lättodlade stjärnflockan är lika fin i rabatten som snittblomma i en bukett. Tillsammans med lägre prydnadsgräs, funkior och andra bladväxter blir den ljuvlig i rabatten. Klipp bort vissna blomstjälkar vart eftersom så bildar plantan nya blommor. 'Star of Billion' blommar i juni till augusti och trivs bäst i sol-halvskugga. Jorden skall vara näringsrik, mullrik och fukthållande jord.

Latinskt namn: Stjärnflocka 'Star of Billion'

Ändamål: Prydnadsperenn

Höjd vuxen planta: ca 60 cm

Bladfärg: Grönt

Blomningsfärg: Vit

Blomningstid: Juni-augusti

Trivs bäst i: Sol-halvskugga

Jordmån: Fuktig

Bivänlig: Ja

Planteringsavstånd: 35 cm

Snitt: Ja

Doft: Nej

Härdighet: A

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!