Gå till huvudinnehållet

Stallpellets Scandbio, 15 kg

Scandbio stallpellets är en 100% naturlig produkt till hästar och andra djur. Stallpellets är lättmockat och dammar mindre än annat stallströ.

Egenskaper

Scandbio stallpellets är en 100% naturlig produkt gjord på svensk kutterspån mestadels från gran och lämpar sig till hästar och andra djur. Stallpellets är lättmockat och dammar mindre än annat stallströ så som spån eller kutterspån. Med mindre damm får du en fräsch och mer trivsam stallmiljö för dig och din häst.

Stallpellets är perfekt att använda som ströbädd för hästar. Pelletsen ska vattnas innan användning och efter vattningen sväller pelletsen vilket gör att mängden ökar 3-4 gånger säckens volym. Därefter faller den isär vilket ger en ljus och fräsch spånbädd som dammar minimalt och är lätt att mocka.

Första gången du lägger en spånbädd går det åt cirka 6-8 säckar 15 kg till en box på ca 10 m². Cirka 8-10 liter vatten rekommenderas per säck. Därefter fyller du på med pellets och eventuellt vatten efter behov. En säck stallpellets i veckan motsvarar ungefär en spånbal i veckan.

Scandbio

Scandbio säljer 100% förnybar energi som pellets och träpulver. Deras produkter värmer både privata hushåll, kommunala verksamheter och våra industrier. Att välja bioenergi, en miljövänlig produkt, för uppvärmning gör att du kan sänka dina kostnader och samtidigt göra en insats för miljön.