Gå till huvudinnehållet

Stallpellets SCA, 14 kg (butikspris)

Pellets tillverkad speciellt för djurhållning. Innehåller inga tillsatser, endast kontrollerat sågspån från tall och gran. Ströbädden blir mjuk, men stillaliggande, vilket gör den lättmockat och ger mindre damm. Köp helpall (60 säckar á 14 kg) för 2940:- inkl. moms (49:-/säck inkl. moms). Totalt 840 kg. (Gäller vid köp i butik) Pris per säck för avhämtning i butik: Mer

Art.nr : 1199027

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper för Stallpellets SCA, 14 kg
SCA Stallpellets består av en anpassad spånblandning av enbart gran och tall. Pelletsen är tillverkad med mjukare presstryck för att få fram de optimala egenskaperna för stallpellets. 

Stallpelletsen ska vattnas innan användning. Efter vattningen sväller pelletsen, vilket medför att mängden ökar 3-4 gånger. Därefter faller den isär vilket ger en ljus och fräsch spånbädd. 

Första gången du lägger en spånbädd åtgår det ca. 6-8 säckar 14 kg till en box på ca. 10 m. 
Ca. 8-10 liter vatten rekommenderas per säck. Den största åtgången i material och tid blir alltså vid iordningställandet av boxen. Därefter fyller man på med pellets efter behov och då väljer du själv om du behöver tillsätta vatten. 

En säck stallpellets i veckan motsvarar ungefär en spånbal i veckan. Fördelar med stallpellets är att den är lättmockad, dammfri (efter vattning) och att det är en naturprodukt utan tillsatser. Ger en bra miljö i stallet för både häst och människa!

För hemleverans se artikelnummer 1199108.