Gå till huvudinnehållet

Slicksten Granngården Universal, 3 x 2 kg

Universal är en svensktillverkad slicksten som består av natursalt och som dessutom är berikad med viktiga spårämnen som magnesium, zink, mangan, koppar, jod, selen och kobolt. Godkänd för konventionell och ekologisk produktion. Säljs i 3-pack.
Miljömärke Bower

Produktdetaljer

Egenskaper för Slicksten Granngården Universal

Salt är ett mycket viktigt näringsämne för djur, och ett av de ämnen som djuren klarar att reglera själva. Det finns ett varierande behov beroende på djurets utfodring, värme, aktivitet, naturlig grovfodervariation osv. Se därför till att djuren har tillgång till saltsten och vatten varje dag. Salt är viktigt för vätskebalansen, förhindrar uttorkning, stimulerar aptit, prestationsförmåga, produktion och avkastning. Salt och mineraler behövs i nästan alla kroppens funktioner, en brist mynnar direkt ut i nedsatt funktion. 

Användning

Stenen får användas i livsmedelsproduktion. Råvaran, tillverkningen, spårbarhet och märkning är godkänd enligt Fodersäkerhetskraven för livsmedelsproduktion och certifierad enligt GMP+. Saltstenen får användas för alla djurslag i ekologiskt jordbruk enligt förordning (EG) 834/2007 och (EG) 889/2008 vilket är de villkor Krav sätter på salt som fodermedel. 

Sammansättning

Natriumklorid, kalciumkarbonat och magnesiumklorid


Analytiska beståndsdelar 

Salt (NaCl): 98,5%

Natrium: 38,5%

Zink: 300 mg/kg

Mangan: 200 mg/kg

Koppar: 80 mg/kg

Jod: 50 mg/kg

Selen: 20 mg/kg

Kobolt: 12 mg/kg

  • Naturligt stensalt
  • Viktiga spårämnen
  • 3 x 2 kg

Granngården

Rejäla och hållbara tillbehör för både gården, lantbruket, lantdjuren och husdjuren. Granngårdens egna produkter är prisvärda och förnuftiga. Det som behövs helt enkelt!