Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Skogslind Ungträd 150-200cm

Art.nr:1168769

  • Växtsortimentet varierar över säsongen
  • Omnia Gardens utbud kan endast köpas online
  • Växter med lokalt pris kan endast köpas i butik
'Tillia Cordata', även kallad skogslind, är en storvuxet ädellövträd som har ett högt kulturhistorisk värde. Får väldoftande små gulgröna blommor på våren och små hjärtformade skira blad.

Produktdetaljer

Skogslinden kan ofta ses i gamla parker som aléträd eller solitärer på gamla kyrkogårdar, gods och slottsparker. Lindens största prakt är den praktfulla kronan som är bred och trubbigt konformad. Bladen är friskt blågröna, hjärtformade och små, vilket gör att de prasslar fint i vinden. Väldoftande små gulgröna blommor slår ut på försommaren och kan ge god smak till honung. Underbart träd för stora ytor eller solitärplatser för att skapa historiska frodiga miljöer.

Försäljningsstorlek: 150-200 cm

Krukstorlek: 22-27 cm

Latinskt namn: Tilia cordata 

Typ: Prydnadsträd

Vuxen höjd: 15-30 m

Lövverk: Grönt

Blomfärg: Gulgröna

Blomningstid: Juni

Trivs bäst i: Sol/halvskugga

Beskärningsperiod: Jas

Jordmån: Väldränerad/näringsrik

Zon: 1-4

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Omnia garden

Omnia Garden, med sitt säte i Höganäs, erbjuder ett brett utbud av vackra växter för din trädgård. Från jordgubbsplantor och japanska blodlönnar till björnbärshallon och förtrollande tempelträd. Låt din trädgård blomstra!!