Gå till huvudinnehållet

Skogshjälm Stihl G3000

Hjälm komplett med hörselskydd, etsat visir för maximalt ljusgenomsläpp och nackdok. Hjälmen har extra bra ventilation, kort skärm och vändbar hjälminredning.  Mer

Art.nr : 1260820

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Jobba med Stihl!
Stihl tillverkade sin första motorsåg redan 1926 och är ett av världens mest köpta varumärke inom skog och trädgårdsmaskiner. Vi är därför stolta över att nu kunna erbjuda Stihls produkter i våra butiker. Med dess innovativa lösningar och höga kvalitet är vi säkra på att oavsett om du är hobby- eller proffsbrukare av maskiner kommer du att hitta det du söker hos oss.
 Genomluftning
Temperaturen sänks med mellan 2 till 3 grader och luftfuktigheten sjunker med ca. 50% i en hjälm med bra genomluftning.

Nätvisir
Samtliga av Stihls hjälmpaket är utrustade med nätvisir. Nätvisiret har ett bra ljusgenomsläpp kombinerat med ett mycket bra skydd och tack vare sin flexibilitet en lång livslängd. Det etsade visiret sitter mycket bra och är lätt att byta med helt ny infästning. Kom ihåg att ett visir inte kan ersätta ett ögonskydd (skyddsglasögon).

Rattjustering
Med hjälmen säkert och bekvämt på huvudet i alla lägen. Med den nya rattjusteringen kan inredningen enkelt justeras för att sitta önskat hårt samt stabilt och bra på huvudet. Rattjusteringen gör det också enkelt att utan att ta hjälmen från huvudet justera hur hårt du vill att hjälmen ska sitta beroende på arbetssituation. Tar till exempel vinden i lite extra så drar du åt ett hack extra och hjälmen sitter säkert kvar på huvudet.

Regnskydd
Vid arbete i regn är ett regnskydd ett mycket praktiskt tillbehör. Det förhindrar att regndroppar rinner från hjälmen ner i nacken. Skyddet ligger utanpå jackan och avleder effektivt allt vatten.

UV-indikator
Vid arbete ute i det fria bryter solens UV-strålning successivt ner materialet i hjälmen, vilket allvarligt påverkar din säkerhet. Eftersom en UV-skadad hjälm knappt kan skiljas från en helt ny hjälm, är det svårt att se när det är dags att byta. Med UV-indikatorn är det en enkel match. Indikatorn sitter uppe på hjässan på hjälmen och ser ut som en liten knapp. När hjälmen är helt ny är den helt röd. I takt med att den utsätts för UV-strålning bleknar indikatorn efterhand och när den är helt vit är det hög tid att byta hjälm.

Tekniska data
CE-godkännande: Ja
Dämpningstal: 28 SNR (H:35, M:26, L:16) 
Dämpningsvärde: 108 dBA 
Hjälminredning: 4-punkts vändbar
Ljusgenomsläpp: 75 % 
Material hjälmskal: UV-stabiliserad ABS

Stihl

Vi på Granngården är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment från välrenommerade proffsvarumärket STIHL.