Gå till huvudinnehållet

Skogshjälm STIHL G3000

Hjälm komplett med hörselskydd, etsat visir för maximalt ljusgenomsläpp och nackdok. Hjälmen har extra bra ventilation, kort skärm och vändbar hjälminredning. 
Miljömärke Gröna Punkten

Egenskaper

Jobba med STIHL

STIHL tillverkade sin första motorsåg redan 1926 och är ett av världens mest köpta varumärke inom skog och trädgårdsmaskiner. Vi är därför stolta över att kunna erbjuda STIHL produkter i våra butiker. Med dess innovativa lösningar och höga kvalitet är vi säkra på att oavsett om du är hobby- eller proffsbrukare av maskiner kommer du att hitta det du söker hos oss.

 

Egenskaper för Skogshjälm STIHL G3000

Genomluftning

Temperaturen sänks med mellan 2 till 3 grader och luftfuktigheten sjunker med ca. 50% i en hjälm med bra genomluftning.

Nätvisir

Samtliga av STIHL hjälmpaket är utrustade med nätvisir. Nätvisiret har ett bra ljusgenomsläpp kombinerat med ett mycket bra skydd och tack vare sin flexibilitet en lång livslängd. Det etsade visiret sitter mycket bra och är lätt att byta med helt ny infästning. Kom ihåg att ett visir inte kan ersätta ett ögonskydd (skyddsglasögon).

Rattjustering

Med hjälmen säkert och bekvämt på huvudet i alla lägen. Med den nya rattjusteringen kan inredningen enkelt justeras för att sitta önskat hårt samt stabilt och bra på huvudet. Rattjusteringen gör det också enkelt att utan att ta hjälmen från huvudet justera hur hårt du vill att hjälmen ska sitta beroende på arbetssituation. Tar till exempel vinden i lite extra så drar du åt ett hack extra och hjälmen sitter säkert kvar på huvudet.

Regnskydd

Vid arbete i regn är ett regnskydd ett mycket praktiskt tillbehör. Det förhindrar att regndroppar rinner från hjälmen ner i nacken. Skyddet ligger utanpå jackan och avleder effektivt allt vatten.

UV-indikator

Vid arbete ute i det fria bryter solens UV-strålning successivt ner materialet i hjälmen, vilket allvarligt påverkar din säkerhet. Eftersom en UV-skadad hjälm knappt kan skiljas från en helt ny hjälm, är det svårt att se när det är dags att byta. Med UV-indikatorn är det en enkel match. Indikatorn sitter uppe på hjässan på hjälmen och ser ut som en liten knapp. När hjälmen är helt ny är den helt röd. I takt med att den utsätts för UV-strålning bleknar indikatorn efterhand och när den är helt vit är det hög tid att byta hjälm.

Tekniska data

CE-godkännande: Ja

Dämpningstal: 28 SNR (H:35, M:26, L:16) 

Dämpningsvärde: 108 dBA 

Hjälminredning: 4-punkts vändbar

Ljusgenomsläpp: 75 % 

Material hjälmskal: UV-stabiliserad ABS