Gå till huvudinnehållet

Ridhjälm Back on Track Pardus Smooth, Svart

Ridhjälm Back on Track EQ3 Pardus i stilren design med skruvfunktion för bästa passform och MIPS-system som ökar skyddet vid sneda islag.

Egenskaper

EQ3 Pardus är Back on Track EQ3s nyaste hjälm i en snygg och stilren design. Tack vare flera olika lufthål både fram och bak har hjälmen god ventilation. Det avtagbara fodret är tillverkat i Coolmax-material som transporterar bort fukt och kan enkelt tvättas rent med ljummet vatten. För bästa möjliga passform är hjälmen utrustad med skruvfunktion.

Pardus är utrustad med samma MIPS Brain Protection System som Back on Tracks ridhjälm EQ3 Lynx, vilket var den hjälm som vann Folksams Bäst i test 2018. MIPS Brain Protection System är ett rotationssystem som ger markant ökad säkerhet mot hjärnskador.

MIPS-systemet imiterar det säkerhetssystem som redan finns i människans huvud. När huvudet utsätts för ett snett islag kan hjärnan röra sig i cerebrospinalvätskan, vilket minskar våldet som hjärnan utsätts för vid ett snett islag. MIPS-systemet är det gula rörliga skalet du ser inne i alla Back on Track hjälmar.

Ridhjälm EQ3 Pardus kommer i två olika utföranden - smooth som är matt och micromocca med glitter. Hjälmen har en passform för lite mer avlånga huvuden och du behöver gå upp en storlek mot tidigare hjälm.

VG1 01.040 2014-12 och EN1384.2017 säkerhetsstandard.