Gå till huvudinnehållet

R-Dress Hasselfors, 50 l (Butik)

R-dress är en mörk och näringsrik jord från Hasselfors som används för snabb förbättring av trötta rabatter. Det är en relativt tung jord med porös struktur som ger en mörk och ogräsfri yta. 

Egenskaper

Egenskaper för R-Dress Hasselfors
R-dress från Hasselfors tillför rikligt med näring och mull vilket gynnar rotning och tillväxt och ger ny växtkraft till dina gamla rabatter med perenner, buskar och träd. 

R-dress är enkel att använda. Lägg ett 5-10 cm tjockt lager ovanpå befintlig jord, det går bra att lägga den ovanpå gamla växtrester. R-dress ger en mörk och lucker jordyta fri från ogräs och fuktigheten bibehålls bättre i växtbädden. Dressning ger bäst effekt tidigt på våren och det är praktiskt att lägga ut den innan dina växter börjar komma upp. R-dress kan användas fram till och med juli månad, efter det bör växterna ges tid att invintra.

Jorden är kraftigt gödslad med en blandning av snabbverkande mineralgödsel och långtidsverkande naturgödsel och har ett extra tillskott av järn för krävande växter. Kombinationen av gödsel ger näring till växterna under hela växtsäsongen.

R-dress innehåller även ingrediensen Rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen som tillförts mer av för att främja friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas optimalt. Till nytta både för växten, miljön och dig.

En säck räcker till 0,5-1 kvm.

Sammansättning
Ljus och mörk torv, sand, bark, kalk, naturgödsel, mineralgödsel, Rotkraft

pH-värde: 5,5-6,5
Konduktivitet: 60 mS/m

Tillsatt näring per m3
Hönsgödsel 10 kg
NPK 11-5-18 mikro 1,6 kg
Järnsulfat 0,3 kg

Tillsatt mängd i mg/l
Kväve (N): 360
Fosfor (P): 80
Kalium (K): 410
Magnesium (Mg): 220
Kalcium (Ca): 300
Svavel (S): 210
Bor (B): 0,5
Koppar (Cu): 2,0
Järn (Fe): 75
Mangan (Mn): 25
Molybden (Mo): 0,7
Zink (Zn): 3,2

  • För trötta rabatter
  • 50 L
  • Räcker till 0,5-1kvm

Hasselfors garden

Hasselfors är den största aktören i Östersjöregionen och är noga med att vara lyhörda för kunders och konsumenters behov. När du väljer Hasselfors kan du vara säker på att du får produkter för trädgård som är av absolut högsta kvalitet och kunnande.