Gå till huvudinnehållet

Ge 10 kronor till barncancerfonden

Dela

Barn och cancer hör inte ihop. Ändå är cancer den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 till 14 år i Sverige. Men det finns hopp, forskningen går framåt och idag överlever 85% av alla barn som får cancer. Det är bra, men inte tillräckligt bra. Därför hjälper vi Barncancerfonden att samla ihop bidrag till barncancerforskningen under hela september.

Varje krona räknas - ge 10 kr i butik 

I samarbete med Barncancerfonden hjälper Granngården under september till att samla in pengar till barncancerforskning. Ge 10 kr nästa gång du besöker en Granngården-butik och gör skillnad i kampen mot barncancer. Tillsammans ger vi hopp, varje krona är livsviktig.

Barncancermånaden september

September är en period på året då Barncancerfonden intensifierar sitt arbete för barn med cancer. De sprider kunskap om vad det innebär att leva med barncancer, och samlar in pengar som de sedan investerar i modern forskning.

Om barncancer

Barncancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaker hos barn emellan 1 och 14 år i Sverige. Varje dag drabbas en familj av det ofattbara, ett barn får en cancerdiagnos. Men det finns hopp. Framgångarna inom barncancerforskning gör att 85% av de barn som drabbas av cancer idag överlever. Så sen som i slutet på 70-talet var motsvarande siffra 50%.

Att 85% av alla barn som drabbas av cancer överlever är bra, men inte tillräckligt bra. Barncancerfonden arbetar för att alla barn ska överleva sin cancersjukdom. Många forskningsprojekt som skulle kunna bidra i kampen mot barncancer blir dock aldrig verklighet för att det saknas pengar. 

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforsking i Sverige och är helt beroende av bidrag från privatpersoner och företag. Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Fondens uppdrag är att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver.

Var med i kampen mot barncancer 

Hjälp Barncancerfonden att hålla cancer borta från barn genom att ge 10 kr nästa gång du handlar i butik. Ditt bidrag stödjer forskningen och utvecklingen av mer effektiva behandlingar. Vi kan utrota barncancer, bara vi är tillräckligt många som är med i kampen.

Tack för ditt stöd!