Gå till huvudinnehållet
Barncancerfonden Granngården

Skänk 10 kr i kampen mot barncancer

Dela

Hjälp till att hålla cancer borta från barn - Skänk 10 kronor nästa gång du handlar i din närmsta Granngården-butik under september, barncancermånaden.

Barn och cancer hör inte ihop. Ändå bildar de den vanligaste dödsorsaken för barn 1-14 år i Sverige. Men det finns hopp. Tack vare forskningen överlever idag 85 procent av barnen som drabbas. Under september kraftsamlar vi i kampen mot barncancer.

Om barncancer

Varje dag drabbas en familj av det ofattbara, ett barn får en cancerdiagnos. Men det finns hopp. Framgångarna inom barncancerforskning gör att 85% av de barn som drabbas av cancer idag överlever. Så sent som i slutet på 70-talet var motsvarande siffra 50%.

Att 85% av alla barn som drabbas av cancer överlever är bra, men inte tillräckligt bra. Barncancerfonden arbetar för att alla barn ska överleva sin cancersjukdom. Många forskningsprojekt som skulle kunna bidra i kampen mot barncancer blir dock aldrig verklighet för att det saknas pengar. 

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforsking i Sverige och är helt beroende av bidrag från privatpersoner och företag. Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Fondens uppdrag är att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver.

Varje krona räknas!

Skänk din gåva direkt från mobilen

Swisha valfri summa till Barncancerfonden

 

123 525 36 46

(ange Granngården).