Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Barncancerfonden Granngården

Ge 10 kr i kampen mot barncancer

Dela

Hjälp till att hålla cancer borta från barn - Ge 10 kronor nästa gång du handlar i din närmsta Granngården-butik.

Barn och cancer hör inte ihop. Ändå bildar de två orden en av de vanligaste dödsorsakerna bland barn i Sverige. Men det finns hopp. Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 85 procent av barnen som drabbas. Under september kraftsamlar vi i kampen mot barncancer. Ge 10 kr nästa gång du handlar i Granngårdens fysiska butiker!

 

Det här är Barncancerfonden


Barncancerfonden bekämpar barncancer, med målet att varje drabbat barn ska överleva och leva ett gott liv. Barncancerfonden finansierar forskning som möjliggör effektivare och mer skonsamma behandlingar som är elakare mot cancern men snällare mot barnen, samt erbjuder stöd för drabbade familjer och barncanceröverlevare i hela landet. Tillsammans arbetar riksförbund och lokala föreningar för att bidra till en positiv utveckling inom alla områden som rör barncancer. 

Om Barncancerfonden


Barncancerfonden består av sex regionala föreningar och ett riksförbund. Tillsammans arbetar vi med att stödja drabbade, finansiera barncancerforskning, sprida kunskap om drabbades situation och bidra till en positiv utveckling inom alla områden som rör barncancer. Sedan 1982 haft vi haft en tydlig uppgift - att bekämpa barncancer med målet att varje drabbat barn ska överleva och leva ett gott liv. Tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer är Barncancerfonden den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige. Barncancerfonden granskas av Svensk Insamlingskontroll och har ett 90-konto, vilket garanterar att pengarna går till rätt ändamål.