Gå till huvudinnehållet

Mus- & Råttskrämma Silverline A-Repeller MR50 Batteri

Art.nr:1148550

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Batteridriven avskräckare som med sin unika ljudteknologi effektivt, hygieniskt och giftfritt skrämmer bort möss och råttor inomhus. Batterier ingår ej.
  • Håller möss och råttor borta
  • Särskilt anpassade ljudfrekvenser
  • Ljudet påverkar inte husdjur

Produktdetaljer

Den batteridrivna mus- och råttskrämman A-Repeller MR50 håller möss och råttor borta med ljudteknologi, A-Guard, som effektivt skrämmer bort skadedjuren. Enheten sänder ut det unika ultraljudet A-Guard som är ett varierat och väl anpassat ultraljud som avskräcker möss och råttor.

Skrämman drivs av 3 x LR20 batterier (ingår ej) och den blå LED-lampan blinkar ungefär var 3:e sekund så länge batterierna ger tillräckligt med ström. Batteriernas driftstid är upp till 6 mån.

Hur fungerar det? Avskräckaren skadar inte djuren utan ljudet uppfattas som stressande vilket stör mössens och råttornas naturliga sätt att bete sig och kommunicera och skapar en otrygg miljö. Detta gör att de undviker att bosätta sig på platsen och rotar sig istället någon annanstans. A-Repeller MR50 täcker en öppen yta på upp till 50 m².

Var ska den placeras? Den avancerade ultraljudsbilden, A-Guard, sprider sig i öppna utrymmen. Ultraljudets egenskaper gör att ljudet inte går igenom solida föremål som möbler, skåp, väggar och tak och att mjuka textilier som möbelklädsel och gardiner dämpar ljudets spridning. Tänk därför på att placera avskräckaren så att ultraljudet kan spridas så fritt som möjligt.

Vad ska jag tänka på innan avskräckaren börjar användas? Se till att skadedjuren inte har en chans att nå föda. Om möss och råttor har hittat en plats där de kan finna föda och värme flyttar de ibland ogärna på sig även om en avskräckare installeras. De kommer att störas, men deras överlevnadsinstinkt övervinner det irriterande avskräckande ljudet eftersom de vet att föda finns på platsen. Det kan därför vara bra att under en kortare tid bekämpa rotade skadedjur med fällor för att bli av med dem innan avskräckaren installeras.

När djuren fångats är det viktigt att fällorna tas bort eftersom betet annars lockar till sig nya skadedjur. Rengör också noga då möss och råttor lämnar luktspår (fett från deras päls) som leder dem och som de känner sig trygga med att använda. Utan dessa spår är det mindre risk att nya skadedjur vågar sig in, speciellt om du dessutom har installerat en A-Repeller avskräckare.

Påverkas något annat än mössen och råttorna? Ljudet påverkar inte människor eller husdjur (undantaget tamgnagare som därför inte ska vistas i samma eller angränsade rum som enheten) och skapar inte resistens hos de avsedda djuren. Apparaterna stör inte annan elektronisk utrustning och produkterna ingår i Silverline Pest Protect system.

Tips för lång livslängd Avskräckare A-Repeller MR50 är utformad för att kunna användas under lång tid. För att livslängden ska förbli så lång som möjligt kan du tänka på att enheten endast ska användas och förvaras i torra utrymmen, den ska inte exponeras för långvarigt direkt solljus samt inte utsättas för överspänning i elnätet. 

Silverline

Silverline ger dig trygga, effektiva och giftfria lösningar på hur du kan skydda ditt hem och trädgård mot skadedjur. Produktsortimentet består dels av innovativa produkter med en avancerad ljudteknologi som avskräcker skadedjur i ditt hem och trädgård, dels av mer traditionella lösningar såsom slagfällor och limfällor.