Gå till huvudinnehållet

Marsvinsfoder Farmers, 2,5 kg

Ett välbalanserat och näringsrikt kvalitetsfoder från norska Farmers för vuxna marsvin. Fodret är utvecklat tillsammans med veterinär, består av norska råvaror och har ett högt innehåll av kostfiber som ger en god smältbarhet och tandhälsa.

Egenskaper

Egenskaper för Marsvinsfoder Farmers
Det välsmakande fodret Farmers Marsvin har ett näringsinnehåll som är anpassat för vuxna marsvin. Marsvinsfodret har ett idealiskt förhållande mellan energi och protein samt ett högt innehåll av kostfiber som ger god smältbarhet och tandhälsa.

Fodret har även tillsatts extra vitamin E och C som är viktiga för ditt marsvins hälsa.Fructo-oligosackarider från betfiber bidrar till god mag- och tarmhälsa och beta-glukaner (MacroGard) är bra för marsvinets generella hälsa.

Användning
Ge cirka 20 – 40 gram med Tommy the Farmer Marsvin per dag.

Vägledande fodergiva kan ges en gång dagligen eller fördelas på två måltider per dag. Viktigt är att det alltid finns fri tillgång till hö av god kvalité samt friskt och rent vatten.

Det är viktigt att se och känna på ditt marsvin, väg det regelbundet och justera den dagliga fodergivan vid behov. Om du känner dig osäker på om ditt marsvin är under- eller överviktig, kontakta din veterinär för vägledning.

Fodret ska förvaras torrt och svalt, i stängd påse eller behållare.

Analytiska beståndsdelar
Råprotein 14 % 
Råfett 4 % 
Växttråd 22 % 
Råaska 6,1 % 
Kalcium 0,65 % 
Fosfor 0,50 % 
Natrium 0,2 %

Sammansättning
Lusernmjöl, betfiber, ärtskal, vetekli, sojamjöl, havre, melass, lignincellulose, sojaolja, monokalciumfosfat, lermineraler, öljäst, natriumklorid, fructo-oligosackarider från betor, natriumbikarbonat, kalciumkarbonat, Yuccaextrakt, jästprodukt (MacroGard)

Tillsatser per kg
Vitaminer
Vitamin A, I.E. 12 000 
Vitamin D3, I.E. 1200 
Vitamin E (dlα-tokoferylacetat), I.E. 200 
Vitamin C, mg 500

Spårämnen, mg
Koppar (kopparsulfat pentahydrat) 26 
Selen (natriumselenit) 0,3 
Zink (zinkoxid) 140 
Järn (järnsulfat monohydrat) 120 
Jod (kalciumjodat anhydrat) 0,6 

Aminosyror, gram 
DL-Methionin 1,43