Gå till huvudinnehållet

Målarfärg Falu Rödfärg Röd Sprutfärg 50 liter

Falu Rödfärg är inte bara en husfärg, det är svensk kulturhistoria på burk! Falu Rödfärg är en slamfärg som låter träet andas, vilket minskar risken för röta, och den följer träets naturliga rörelser i sol, regn, snö, värme och kyla. De naturligt skyddande egenskaperna är en förklaring till varför Falu Rödfärg blivit Sveriges mest älskade utomhusfärg.Falu Rödfärg Sprutfärg säljs i 50 liter och 100 liter Mer

Art.nr : 1023291

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Målarfärg Falu Rödfärg Röd Sprutfärg 
Svensk kulturhistoria på burk! Rödfärgens historik kan spåras ända till 1500-talet och idag är den ett lika naturligt val till arkitektritade villor och offentliga byggnader som till sommartorp och sjöbodar. Falu Rödfärg Original är en slamfärg vilket är en av Sveriges äldsta och mest använda färgtyper.

Trä är levande och till skillnad från plast och oljefärger lever Falu Rödfärg med sitt underlag. Färgen ger ett öppet skikt som låter träet andas - den släpper in väta, men tillåter den lika snabbt att dunsta igen. Risken för röta minimeras och de naturligt skyddande egenskaperna är en förklaring till varför Falu Rödfärg blivit Sveriges mest älskade utomhusfärg.

Volym: 50 liter, 100 liter