Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Målarfärg Falu Rödfärg Röd 10L

Art.nr:1199330

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Sveriges mest beprövade - och mest älskade - husfärg! Falu Rödfärg är en slamfärg, vilket är en av Sveriges äldsta och mest använda färgtyper.
  • Traditionell slamfärg
  • Färgen låter träet andas
  • Sveriges mest älskade färg
  • Bryter och reflekterar ljusets strålar
  • Ger en vackert matt yta
  • Volym: 10 liter

Produktdetaljer

Falu Rödfärg är en slamfärg, vilket är en av Sveriges äldsta och mest använda färgtyper. Färgen ger ett öppet skikt som låter träet andas – den släpper in väta, men tillåter den lika snabbt att dunsta igen. Detta minimerar risken för röta. Falu Rödfärg är Sveriges mest beprövade - och mest älskade - husfärg.

Det naturliga pigmentet från Falu Gruva gör färgen helt unik. De flesta slamfärger påverkas av solljus, särskilt röda färger är känsliga, men Falu Rödfärg håller sin kulör år efter år. På så sätt slipper du måla om ditt hus lika ofta.

I pigmentet finns 20 naturliga mineraler som gör att träet konserveras. Trots ett tufft och varierande klimat så skyddar och bevarar Falu Rödfärg ditt hus.

Falu Rödfärg har en pigmenthalt på 18%.

Täckförmågan Falu Rödfärg täcker bra och ska strykas ut i tunna lager. Vid målning av nytt, obehandlat virke bör du stryka två gånger. Vid första strykningen förtunnar du färgen med 10-20 % vatten. Efter 24 timmar kan du färdigmåla med oförtunnad färg.

OBS! På spikskallar och kvistar kan färgen smita vid första målningen, dessa täcks dock vid andra strykningen.

Lösningsmedlet och bindemedlet Falu Rödfärg är och har alltid varit en ”naturprodukt” med mycket låg miljöbelastning. Bindemedlet är mjölklister och linolja. Lösningsmedlet är vatten, vilket gör det enkelt att rengöra penslar och verktyg i vanligt vatten och lite diskmedel

Tips! Ska du även måla knutbrädor, vindskivor och foder? Då rekommenderas Falu Rödfärg Knut & Foder. Och glöm inte penseln!

Falu Rödfärg

Falu rödfärg är mer än bara husfärg - det är svensk kulturhistoria.  Färgen lever tillsammans med sitt underlag och låter trät andas och förändras över årets alla säsonger. Innehållet är enkelt och klassiskt. Vatten, linolja, mjöl, lite såpa och det mineralrika pigmentet som alltid kommer från Falu koppargruva.