Gå till huvudinnehållet

Fasadpensel Falu Rödfärg Compact 100x35mm

Art.nr:1251437

Fasadpensel compact 100x35 är en fasadpensel av högsta kvalitet som är perfekt anpassad för målning med Falu Rödfärg eller andra målarfärger. Den är väldigt slitstark och lätt att rengöra.
  • Lätt och smal
  • Slitstark

Produktdetaljer

Compact fasadpensel har en borstbredd på 100 mm vilket är något smalare än Fasadpensel. Detta gör den lite lättare att arbeta med då den inte sliter lika mycket på armar och handleder, dock måste man måla fler penseldrag. Penselns borstbredd passar bra för att kunna komma ner mellan lockbrädorna. Borsten är lite kortare, styvare och bredare för bättre påläggning av färgen och ge den en högre täckförmåga. Borsten är en blandning av natur- och syntetborst som gör att penseln håller och släpper färgen på bästa sätt, speciellt anpassat för Falu Rödfärg.

Falu Rödfärg

Falu rödfärg är mer än bara husfärg - det är svensk kulturhistoria.  Färgen lever tillsammans med sitt underlag och låter trät andas och förändras över årets alla säsonger. Innehållet är enkelt och klassiskt. Vatten, linolja, mjöl, lite såpa och det mineralrika pigmentet som alltid kommer från Falu koppargruva.