Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Tips

Frostfritt vatten i hagen – då dricker hästen bättre

Dela

För att vara säker på att dina hästar dricker vatten i hagen, även under vintertid behöver du se till att vattnet är tempererat och inte fryser till is. Så fixar du frostfritt vatten i hagen:

När det är kallt dricker hästarna mindre. Men hästarnas vattenförsörjning är minst lika viktigt även efter att snön fallit och isen lagt sig på vattenkaren i vinterhagen. Därför är det viktigt att se till att hästarna har tillgång till ljummet vatten även när temperaturen kryper ner en bra bit under nollan. Ett bra tips är att skaffa en värmebalja med el så att det inte bildas is på vattnet.

En häst i vila, som väger 500 kilo, behöver runt 25 liter vatten om dagen oavsett årstid. Ett sto som fölar behöver ännu mer. Om din häst dricker för lite finns det en risk att hästen drabbas av antingen förstoppningskolik eller blindtarmsförstoppning. Se därför till att din häst alltid kan dricka så mycket som den vill.

Frostfritt vatten i hagen med värmebalja och elvattenkopp

Det finns en mängd produkter som du kan ta till hjälp för att slippa vara orolig att din häst får i sig för lite vatten under riktigt kalla dagar. En värmebalja med el ger en hjälpande hand under vintern. Det finns även elvattenkoppar som säkerställer frostfritt vatten i hagen.