Gå till huvudinnehållet

Kalciumtillskott Bovikalc Bolus 6x4-p

Art.nr:1250039

Ett kalciumpreparat i bolusform. Bovikalc är godkänt för förebyggande behandling av hypokalcemi (kalvningsförlamning) hos nötkreatur och används för att minska risken för kalvningsförlamning.  
  • innehåller kalciumklorid och kalciumsulfat
  • Höjer blodets kalciumnivåer under en längre tid
  • Minska risken för kalvningsförlamning.

Produktdetaljer

Egenskaper för Bovikalc
Ett kalciumpreparat i bolusform. Bovikalc är godkänt för förebyggande behandling av hypokalcemi (kalvningsförlamning) hos nötkreatur och används för att minska risken för kalvningsförlamning. Bolus är en stav som löser sig i vommen inom 20-30 minuter och hjälper till att höja kalciumnivåer i blodet under en längre tid. Staven bildar i våmvätskan fria kalciumpartiklar som snabbt tas upp i blodet och därmed höjer blodets kalciuminnehåll. 

Det är viktigt att förebygga hypokalcemi och kalvningsförlamning hos kor. Genom rutinmässigt förebyggande av kalciumbrist vid kalvning förebyggs såväl kalvningsförlamning som de många övriga följderna av hypokalcemi (såsom mastit, nedsatt fruktsamhet och nedsatt mjölkproduktion). Bovikalc kalciumtillskott är en välbeprövad och välkänd produkt som ger snabb och långvarig effekt och minimerar risken för spill. Kapseln är lätt att ge, och har i studier visats ge ökad mjölkproduktion, inte minst hos de riktigt högmjölkande korna.

Förpackningen innehåller 6 stycken behandlingar, totalt 24 bolus. 

Använd Ingivare Bolusstavar som redskap ihop med Bovikalc Bolus. Ett hjälpmedel för att få ner bolusstaven snabbt och säkert. 

Bovikalc

Bovikalc ger ett livsviktigt kalktillskott med hjälp av ingivare för att förebygga och undvika kalvningsförlamning.