Gå till huvudinnehållet

Havtorn 'Romeo' 1-pack

Havtorn Romeo (hanplanta) blir en stor bred buske med vackert grågröna, silverglänsande blad och sorten är mycket uppskattad både för sin tålighet och sina aromatiska, C-vitaminrika gulorangea frukter. Eftersom havtorn är tvåkönad krävs både han- och honplantor för en säker skörd.   

Egenskaper

Egenskaper för Havtorn ’Romeo’ 
Havtorn är en mycket uppskattad buske med vackert grågröna, silverglänsande blad och C-vitaminrika gulorangea frukter. De aromatiska frukterna har i århundraden odlats för sina positiva hälsoegenskaper och används inom hälsomedicin som oljor, marmelader och kosttillskott.

Den stora och breda havtornsbusken kan bli upp till 3 meter hög och eftersom växtsättet är brett kan stöd vara på sin plats för att få upp höjden snabbt. Sorten är mycket tålig och klarar att växa i sand och torrjord i soliga lägen och då den tål salt och vatten passar havtorn Romeo bra som läplantering. Havtorn tål även kraftig beskärning.

Havtorn är tvåkönad vilket innebär att det krävs både han- och honplantor för en säker skörd av bär. En lämplig fördelning kan vara 1 hanplanta på 5 honplantor. Låt honplantorna växa och håll nere hanplantan genom beskärning.

Latinskt namn: Hippophae rhamnoides
Typ: Prydnadsbuske
Uppskattad leveranshöjd: Busk A-kval
Lövverk färg: Grågrönt
Blomningsfärg: Oansenlig
Blomningstid: Maj
Trivs bäst i: Sol
Vuxen höjd: 3-5 meter
Vuxen bredd: 2-5 meter
Zon: 1-4

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.