Gå till huvudinnehållet

Havtorn 'Lotta E' CO 10-pack

Havtorn 'Lotta E' är en dekorativ buske (honplanta) med olivliknande grågröna, silvriga blad. Havtorn är tvåkönad så du behöver båda han- och honplanta för att den ska ge bär.

Egenskaper

Egenskaper för Havtorn 'Lotta E' CO
Havtorn (honplanta) blir en stor och bred buske med vackert grågröna, silverglänsande blad. Är mycket uppskattad för sin tålighet och sina aromatiska, C-vitaminrika gulorangea bär. Bären används inom hälsomedicin som oljor, marmelader och kosttillskott. Havtorn har odlats i århundranden för sina positiva hälsegenskaper.

Busken klarar att växa i sand och torrjord i soliga lägen. Lämplig som läplantering då den tål salt och vind. Växtsättet är brett och därför kan stöd vara på sin plats för att få upp höjden snabbt. Busken kan bli upp till 3 meter hög. Havtorn är tvåkönad och för säker skörd måste man ha både han och honplantor. En hanplanta på 5 honplantor kan vara en lämplig fördelning. Låt honplantorna växa och håll nere hanplantan genom beskärning. Tål kraftig beskärning.

Säljs i 10-pack.

Höjd: Buske
Krukstorlek: 15-20 cm
Latinskt namn: Hippophae rhamnoides Lotta E (hon-pl)
Typ: Prydnadsbuske
Lövverk: Grågrön
Trivs bäst: Soligt
Zon: 1-4

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.