Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hästfoder Pavo EasyMix 15kg

Art.nr:1238874

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
En fiberrik müsli från Pavo. Fri från spannmål och melass och med ett mycket lågt innehåll av socker, stärkelse och energi dvs perfekt för fritidshästar.
  • Fiberrik müsli för lättfödda hästar
  • Mycket lågt innehåll av socker & stärkelse
  • Fritt från spannmål & melass
  • Högt innehåll av hälsosamma fibrer
  • Hälsosam matsmältning
  • Låg utfodringsmängd, hög volym

Produktdetaljer

Hästfoder Pavo EasyMix är en fiberrik müsli fri från spannmål och melass och med ett mycket lågt innehåll av socker, stärkelse och energi. Pavo EasyMix passar därför extra bra för fritidshästar, särskilt de hästar som behöver en spannmålsfri kost, är känsliga för socker eller som har lätt för att gå upp i vikt.

Ponnyer och hästar som inte rids, eller bara fritidsrids ibland, behöver oftast inte extra energi. Pavo EasyMix har, förutom ett lågt energiinnehåll, även ett mycket lågt innehåll av socker och stärkelse. Innehållet är så pass lågt att det passar ponnyer och hästar som är känsliga för socker eller lider av metaboliska sjukdomar som fång, PPID eller PSSM.

Eftersom Pavo EasyMix har så pass lågt innehåll av socker och stärkelse innehåller det väldigt lite energi. Detta säkerställer att din ponny eller häst inte blir för het och förebygger att din häst går upp mer i vikt.

Pavo EasyMix har ett högt innehåll av hälsosamma fibrer och är även berikat med prebiotika för att stötta en hälsosam matsmältning. Dessutom innehåller hästfodret linfrö som är en bra källa till omega 3- och 6-fettsyror. Detta ger inte bara ett smakligt foder utan även en hälsosam och nyttig måltid för din häst.

Tack vare fodrets höga koncentration av vitaminer och spårämnen är utfodringsrekommendationen relativt låg och det räcker med en liten giva för att täcka hästens dagliga behov. Den höga fiberhalten ger dock volym vilket innebär att givan inte väger så mycket men ger din häst ett härligt mål att njuta av. Den höga fiberhalten stimulerar även hästens tuggning vilket främjar salivproduktion, något som är viktigt för en hälsosam matsmältning.

Innehåll: Gräspellets, Lusern, Äppelpressmassa, Linfröexpeller, Linfröolja, Torkad rödbeta, Vegetabiliskt kol, Nässla, Hampaexpeller

Detaljerad analys och rekommenderad giva hittar du i produktbladet under fliken Dokument.

Vill du köpa Hästfoder Pavo EasyMix 15kg på pall? En pall består av 28 säckar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Pavo hästfoder

Pavo vill att alla hästar ska hålla sig friska så att du och din häst ska kunna njuta av ett härligt och hästigt liv tillsammans. Din kärlek till hästar är Pavos inspiration och drivkraft för att utveckla högkvalitativt hästfoder och smakligt berikande tillskott på högsta nivå. Pavo är din hästs bästa matkompis!