Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Krafft Lucerne Pellets, 25 kg

Lucerne Pellets är varmluftstorkad lusern i pelletsform. Används i kombination med hö, ensilage och bete. Rikt på fiber och högvärdigt protein, och har en balanserad sammansättning av andra viktiga näringsämnen.

Egenskaper


Hög fiberhalt gynnar en sund grovtarmsfunktion och verkar stabiliserande då detta foder används som ett komplement till annat grovfoder. Utfodra alltid med grovfoder före kraftfoder, och dela gärna upp kraftfodret på flera utfodringstillfällen per dag. Tänk på att tillsätta mineraler och vitaminer ifall lusern ges som enda komplement utöver grovfoder.

  • Rikt på fibrer och högvärdigt protein
  • Bör blötläggas innan utfodring
  • Återvinningsbar papperssäck 25 kg
  • Pellets 8 mm

Lusern
Lusern är en baljväxt som kännetecknas av högt proteininnehåll, bra proteinkvalitet och högt innehåll av växttråd. Det är en torktålig växt som ger upp till tre skördar. Kan också kallas Alfa Alfa. Ingår som råvara i fabrikstillverkade foder och kan även köpas som råvara i form av Lucerne Chopped straw, Lucerne Pellets och Lucerne Pure Pellets. I Lucerne Chopped straw och Lucerne Pellets ingår melass, medan Lucerne Pure Pellets är helt fri från tillsatt melass.

Betmelass 
Betmelass är en energirik biprodukt från sockerindustrin. Har mycket god smaklighet och fungerar naturligt för att hålla ihop pelletsen.

Analysgaranti 
Torrsubstans: 88 % 
Omsättbar energi (ME): 8,5 MJ 
Råprotein: 15 % 
Smältbart råprotein: 105 g 
Smältbart råprotein/energi (ME): 12,4 g/MJ 
Lysin: 4 g 
Växttråd: 27 % 
Råolja och råfett: 3 % 
Socker: 6 % 
Kalcium: 1,3 % 
Fosfor: 0,2 % 
Magnesium: 0,2 %

Krafft

Krafft är Sveriges största leverantör av hästfoder och bygger sin verksamhet på en nära kontakt med hästägare över hela Sverige. Som ett företag inom Lantmännenkoncernen har Krafft lång och gedigen kunskap om råvaror, tillverkningsprocesser och utveckling av hästfoder.