Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hästfoder HorseLux FiberPellets 20kg

Art.nr:1236494

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Ett fiberrikt pelletsfoder av bl a sojaskal, betfiber och lusern. I små mängder kan det utfodras torrt, men annars ska det blötläggas i vatten. Vikt: 20kg.
  • Fiberrikt pelletsfoder
  • Fibrer från bl a sojaskal, betfiber och lusern
  • Bör vid större givor blötas upp i vatten
  • Pelletterat foder
  • Bra fettsyrasammansättning
  • Vikt: 20kg

Produktdetaljer

HorseLux FiberPellets är ett fiberhaltigt pelleterat foder som består av olika fiberkällor från bland annat sojaskal, rovor och lusern. Hästfodret har även en bra fettsyrasammansättning från innehållet av linfrö, rapskakor och en bra vegetabilisk olja. HorseLux FiberPellets innehåller inga tillsatta mineraler men har ett naturligt högt innehåll av kalcium och fosfor i den rekommenderade givan 2:1. Fodret har också ett moderat innehåll av protein, varav det finns en stor mängd av aminosyran lysein.

Hästfoder HorseLux FiberPellets kan användas som komplement till (helt eller delvis) spannmål och kan med fördel användas i stället för mycket stärkelsehaltiga fodermedel till hästar som har behov av energi utan att bli heta. Fodret är även användbart till hästar som har problem med att hålla hullet.

Fodret kan utfodras torrt, men bör vid större givor blötas upp i vatten, detta beroende på innehållet av rovfibrer, som kan absorbera betydliga mängder vatten från tarmen. HorseLux FiberPellets ersätter inte bra grovfoder, så som hö, hösilage, lusern eller gräs, men kan användas som ett komplement till dessa.

Dosering

Torrt - max ½ kg per måltid till en stor häst

Uppblött - max 1 kg per måltid (i torrvikt före uppblötning) till en stor häst

Till ponny cirka halv dosering

Sammansättning

Sojabaljor 56,50 %

Betmassa/Pulpetter 15,00 %

Vetekli 10,95 %

Grönmjöl 10,00 %

Rapskakafoder, fett rik 6,00 %

Linfrö 1,25 %

Leci E *) 0,30 %

Analytiska beståndsdelar

10,61 MJ OE/kg 11,90 MJ DE/kg

97 g/kg Smältbar råprotein

12,8 % Råprotein

3,8 % Råfett

26,8 % Växttråd

5,5 % Råaska

3,5 % Socker

2,4 % Stärkelse

5,9 g/kg Kalcium

3,1 g/kg Fosfor

0,3 g/kg Natrium

2,6 g/kg Magnesium

2,9 g/kg Svavel

7,0 g/kg Lysin

2,0 g/kg Methionin

*) Blandning av lecitin, fedtsyradestillat från fysikalisk raffinering, palmer och sura oljor från kemisk raffinering av raps och soja

Vill du köpa Hästfoder HorseLux FiberPellets 20kg på pall?

En pall består av 50 säckar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Horselux Hästfoder

HorseLux är ett danskproducerat hästfoder av hög kvalitet som täcker hästens behov – från fölstadie, fram till pension. Låt din häst välja mellan lusernpellets, fiberpellets och höpellets. Eller ett tillskottsfoder med riskli för att ytterligare förbättra din hästs hälsa.