Gå till huvudinnehållet

Hästfoder HorseLux FiberPellets, 20 kg

Hästfoder HorseLux FiberPellets är ett fiberrikt pelletsfoder bestående av bland annat sojaskal, betfiber och lusern. I små mängder kan det utfodras torrt (max. 0,5 kg/måltid till en stor häst), men annars ska det blötläggas i vatten.

Egenskaper

Egenskaper för Hästfoder HorseLux FiberPellets
HorseLux FiberPellets är ett fiberhaltigt pelleterat foder som består av olika fiberkällor från bland annat sojaskal, rovor och lusern. Hästfodret har även en bra fettsyrasammansättning från innehållet av linfrö, rapskakor och en bra vegetabilisk olja. HorseLux FiberPellets innehåller inga tillsatta mineraler men har ett naturligt högt innehåll av kalcium och fosfor i den rekommenderade givan 2:1. Fodret har också ett moderat innehåll av protein, varav det finns en stor mängd av aminosyran lysein.

Hästfoder HorseLux FiberPellets kan användas som komplement till (helt eller delvis) spannmål och kan med fördel användas i stället för mycket stärkelsehaltiga fodermedel till hästar som har behov av energi utan att bli heta. Fodret är även användbart till hästar som har problem med att hålla hullet.

Fodret kan utfodras torrt, men bör vid större givor blötas upp i vatten, detta beroende på innehållet av rovfibrer, som kan absorbera betydliga mängder vatten från tarmen. HorseLux FiberPellets ersätter inte bra grovfoder, så som hö, hösilage, lusern eller gräs, men kan användas som ett komplement till dessa.

Dosering
Torrt - max ½ kg per måltid till en stor häst
Uppblött - max 1 kg per måltid (i torrvikt före uppblötning) till en stor häst
Till ponny cirka halv dosering

Sammansättning
Sojabaljor 56,50 %
Betmassa/Pulpetter 15,00 %
Vetekli 10,95 %
Grönmjöl 10,00 %
Rapskakafoder, fett rik 6,00 %
Linfrö 1,25 %
Leci E *) 0,30 %

Analytiska beståndsdelar
10,61 MJ OE/kg 11,90 MJ DE/kg
97 g/kg Smältbar råprotein
12,8 % Råprotein
3,8 % Råfett
26,8 % Växttråd
5,5 % Råaska
3,5 % Socker
2,4 % Stärkelse
5,9 g/kg Kalcium
3,1 g/kg Fosfor
0,3 g/kg Natrium
2,6 g/kg Magnesium
2,9 g/kg Svavel
7,0 g/kg Lysin
2,0 g/kg Methionin

*) Blandning av lecitin, fedtsyradestillat från fysikalisk raffinering, palmer och sura oljor från kemisk raffinering av raps och soja