Gå till huvudinnehållet

Hästfoder Hartog Gras-Mix, 18 kg

Hartog Gras-Mix är en toppkvalitativ fiberblandning som består av torkat gräs och fiberpiller. Hästfodret har ett moderat energi- och proteininnehåll och kan med fördel ersätta spannmålsmängden helt eller delvis.

Egenskaper

Egenskaper för Hästfoder Hartog Gras-Mix
Hästfoder Hartog Gras-Mix är en fiberblandning bestående av torkat gräs och fiberpiller (grönskördad havre). Hartog Gras-Mix är en naturlig produkt som tillsatts en kombination av olja (5 %) och melass (5 %). Blandningen har ett moderat energi och proteininnehåll och kan med fördel ersätta spannmålsmängden helt eller delvis, så att den samlade fodermängden får ett reducerat innehåll av spannmål (stärkelse).

Utfodring med stora mängder spannmål kan ge överenergiska och stressade hästar eller bristande uthållighet under arbete. Genom att reducera mängden spannmål och i stället ge Hartog Gras-Mix kan hästens uthållighet och prestation förbättras. Genom att blanda Hartog Gras-Mix med kraftfodret ökas tuggtiden, vilket ger en bättre sysselsättning, bättre mättnadskänsla och ökar salivproduktionen för en fungerande mage. Blandningen kan dessutom även användas som ersättning eller komplement till grovfodret (hö/hösilage).

Hästfoder Hartog Gras-Mix har inte tillsats mineraler eller vitaminer och ska därför kompletteras med ett kompletteringsfoder eller en vitamin-/mineralblandning.

Hartog Gras-Mix passar till:

  • Prestationshästar • Ersättning för hö på tävlingsplatsen
  • Föl och åringar
  • Hästar på boxvila
  • Avelshästar, som har ett ökat energi och protein behov
  • Energiska hästar eller hästar med tendens till stress (genom att reducera stärkelseinnehållet)

Sammansättning
Gräs, grönskördade havrepiller, melass, vegetabilisk olja

Analytiska ingredienser
Smältbar energi 9,0 MJ/kg 0,68 FE/kg 
Torrsubstans 90 % 
Råprotein 10,7 % 
Smältbart råprotein 69,2 g/kg 
Råfett 2,4 % 
Växttråd 28 % 
Råaska 8,2 % 
Socker och Stärkelse 15 % 
Socker 11 % 
Kalcium 0,5 % 
Fosfor 0,2 % 
Magnesium 0,1 % 
Natrium 0,05 % 
Kalium 2,1 % 
Järn 473 mg/kg 
Koppar 4 mg/kg 
Mangan 26 mg/kg 
Zink 15 mg/kg 
Selen 0,1 mg/kg